|
|
adjustment of status
Last post 11-02-2007, 03:52 PM by karla. 18 replies.
-
01-30-2006, 11:43 AM |
-
01-30-2006, 01:14 PM |
-
01-30-2006, 01:34 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
xx wrote:
As vrea sa stiu daca aplici pt AOS prin casatorie cu cetatean american , insa ai lucrat fara autorizatie de la ins, se iarta sau nu?
Da, se iarta. Este singura modalitate de altfel prin care se iarta.
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
01-30-2006, 10:41 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
Se iarta, dar ai grija sa nu parasesti USA inainte de a primi Green Card-ul, caci ofiterii de la Port of Entry s-ar putea sa nu ierte. Asta inseamna sa nu pleci nici in conditiile in care primesti Advance Parole (documentul de calatorie).
Anca, se poate sa fii casatorit cu un cetatean american si sa nu ai drept de munca. Daca te casatoresti cand esti aici cu o viza turistica, de student, de munca, etc., simpla casatorie nu iti confera nici un drept. Cand aplici pentru ajustare de statut, trebuie sa aplici explicit si pentru dreptul de munca, altfel se poate sa nu poti munci legal decat dupa ce primesti GC-ul.
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
01-31-2006, 06:27 AM |
-
fireKharma
-
-

-
Joined on 01-04-2006
-
-
Posts 340
-
Points 290
-
|
osiria wrote: xx wrote:
As vrea sa stiu daca aplici pt AOS prin casatorie cu cetatean american , insa ai lucrat fara autorizatie de la ins, se iarta sau nu?
Da, se iarta. Este singura modalitate de altfel prin care se iarta.
Osiria, sa inteleg ca dak ajung in state cu K1, dupa casatorie pot sa lucrez fara probleme dupa ce depun AOS?(eu am deja social de acum 2 ani)
Don't fear The Tiger, just become The Dragon
|
|
-
01-31-2006, 03:07 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
fireKharma, chiar si inainte de casatorie poti sa lucrezi, caci viza K1 confera drept de munca, si in mod normal vei primi o stampila care iti da drept de munca la aeroport, cand ajungi in US. Insa, daca nu vei primi acea stampila (la unele aeroporturi in general functionarii nu prea ofera acea stampila), va trebui sa aplici pentru drept de munca (EAD) atunci cand aplici pentru AOS. Cred ca nu este o idee buna sa lucrezi fara EAD, chiar daca nu stiu care ar fi consecintele pentru tine, tu fiind acolo prin casatorie... Pentru a primi stampila respectiva pe pasaport, cel mai sigur este sa zbori prin JFK.
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
01-31-2006, 04:04 PM |
-
fireKharma
-
-

-
Joined on 01-04-2006
-
-
Posts 340
-
Points 290
-
|
radacos wrote:
fireKharma, chiar si inainte de casatorie poti sa lucrezi, caci viza K1 confera drept de munca, si in mod normal vei primi o stampila care iti da drept de munca la aeroport, cand ajungi in US. Insa, daca nu vei primi acea stampila (la unele aeroporturi in general functionarii nu prea ofera acea stampila), va trebui sa aplici pentru drept de munca (EAD) atunci cand aplici pentru AOS. Cred ca nu este o idee buna sa lucrezi fara EAD, chiar daca nu stiu care ar fi consecintele pentru tine, tu fiind acolo prin casatorie... Pentru a primi stampila respectiva pe pasaport, cel mai sigur este sa zbori prin JFK.
aham...mersi, radacos
cam asa stiam si eu....dar atunci ce avrut sa spuna Osiria?![Confused [8-)]](/emoticons/emotion-43.gif)
hmm....sunt cam nelamurita....de ce dak viza iti da drept de lucru mai ai nevoie de stampila? ....si dak iti trebe stampila...ce le e greu la aia din aeroport sa faca 2 miscari de mana? ...sau ma rog....de ce e 'loterie' si aici?!?!??! ........why me...just kidding...dar oricum, tot sun tun pic nelamurita...dar...vom trai si vom vedea..acuma eu sper sa nu ma loveasca tocmai pe mine ghinionul sa nu 'pup' stampila.....
think positive............nu?![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Don't fear The Tiger, just become The Dragon
|
|
-
01-31-2006, 04:50 PM |
-
xx
-
-
-
Joined on 07-17-2004
-
-
Posts 13
-
Points 390
-
|
Multumesc tuturor celora care si-au facut timp sa-mi raspunda si nu as vrea sa abuzez de bunavointa dvs, insa am inca o intrebare legata de formularul I-485. (mentionez ca am intrat in US cu J1 si incerc sa fac AOS prin casatorie cu cetatean american). Ce raspuns ar trebui sa aleg in cazul meu?:
I am applying for an adjustment to permanent resident status because:
A. an immigrant petition giving me an immediately available immigrant visa number has been approved. (Attach a copy of the approval notice, or a relative, special immigrant juvenile or special immigrant military visa petition filed with this aplication that will give you an immediately available visa number, if approved) ................. eu cred ca asta este
B. my spouse or parent applied for adjustment of status or was granted lawful permanent residence in an immigrant visa category that allows derivative status for spouses or children
Celelalte nu ar putea sa fie...K1, assylum, cuba, or other...multumesc anticipat si sper sa nu ma mai lovesc de "necunoscute".
|
|
-
01-31-2006, 06:07 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
fireKharma wrote:
cam asa stiam si eu....dar atunci ce avrut sa spuna Osiria?![Confused [8-)]](/emoticons/emotion-43.gif)
La ce te referi? Daca inteleg eu bine, Osiria se referea la faptul ca poti fi "iertat" (adica ne-penalizat prin deportare) pentru munca ilegala daca te casatoresti *dupa aceea* cu un cetatean american. De exemplu, poti fii aici cu o viza turistica, care nu iti da drept de munca in nici un fel, si totusi sa muncesti ilegal. Daca te casatoresti si faci AOS dupa aceea, probabil vei fi iertat. Cum ziceam si mai sus, insa, simplul fapt de a fi casatorit nu iti da nici un drept (daca nu esti venit aici cu o viza K).
fireKharma wrote:
hmm....sunt cam nelamurita....de ce dak viza iti da drept de lucru mai ai nevoie de stampila? ....si dak iti trebe stampila...ce le e greu la aia din aeroport sa faca 2 miscari de mana? ...sau ma rog....de ce e 'loterie' si aici?!?!??! ........why me...just kidding...dar oricum, tot sun tun pic nelamurita...dar...vom trai si vom vedea..acuma eu sper sa nu ma loveasca tocmai pe mine ghinionul sa nu 'pup' stampila.....
Viza iti da dreptul sa primesti autorizatie de munca; legea este astfel facuta incat sa poti munci doar cu autorizatie explicita -- chiar daca in unele cazuri obtinerea acestei autorizatii ar trebui sa fie automata. De ce unii dau stampila si altii nu? Pentru ca USCIS este un mastodont atat de mare incat nu stie stanga ce face dreapta. Cum nu imi plac conspiracy theories, ezit sa ii suspect doar de rea credinta, desi este foarte posibil ca asta sa fie cazul. Cum legea imigrarii este atat de stufoasa, insa, este posibil ca unii functionari din aeroport sa nu stie cum sta treaba cu K-1. Cine stie? In orice caz, nu cred ca strica sa il intrebi pe ofiterul de imigrare de ce nu iti stampileaza pasaportul, daca vezi ca nu da semne ca ar vrea sa o faca.
Bafta!
|
|
-
01-31-2006, 06:19 PM |
-
trinity
-
-

-
Joined on 01-25-2004
-
Boston, MA
-
Posts 359
-
Points 4,270
-
|
xx wrote:
Multumesc tuturor celora care si-au facut timp sa-mi raspunda si nu as vrea sa abuzez de bunavointa dvs, insa am inca o intrebare legata de formularul I-485. (mentionez ca am intrat in US cu J1 si incerc sa fac AOS prin casatorie cu cetatean american). Ce raspuns ar trebui sa aleg in cazul meu?:
I am applying for an adjustment to permanent resident status because:
A. an immigrant petition giving me an immediately available immigrant visa number has been approved. (Attach a copy of the approval notice, or a relative, special immigrant juvenile or special immigrant military visa petition filed with this aplication that will give you an immediately available visa number, if approved) ................. eu cred ca asta este
B. my spouse or parent applied for adjustment of status or was granted lawful permanent residence in an immigrant visa category that allows derivative status for spouses or children
Celelalte nu ar putea sa fie...K1, assylum, cuba, or other...multumesc anticipat si sper sa nu ma mai lovesc de "necunoscute".
Raspunsul corect este B.
Si eu am aplicat pt adjustment of status din J1 anu trecut, deci cu toata increderea raspunsul e B.
Daca mai ai si alte nelamuriri in completarea formularelor iti voi raspunde cu placere.
Mult succes!
|
|
-
01-31-2006, 06:32 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
Trinity si XX, raspunsul B este corect doar daca sotul/sotia este rezident permanent, nu cetatean american. Daca sotul/sotia este cetatean american, dupa cum pare ca este cazul lui XX, raspunsul corect este A. In cazul casatoriei cu un cetatean, un immigrant visa number devine disponibil imediat, si immigrant petition depusa de sotul cetatean pentru sotul imigrant nu trebuie sa fie aprobata inainte ca sotul imigrant sa poata aplica -- de aceea formularele I-130 si I-145 se pot depune in acelasi timp.
|
|
-
01-31-2006, 08:01 PM |
-
01-31-2006, 08:19 PM |
-
01-31-2006, 08:23 PM |
-
02-06-2006, 03:27 PM |
-
anca_l
-
-
-
Joined on 02-06-2006
-
-
Posts 45
-
Points 0
-
|
buna.
am vazut ca esti in zona dc maryland.
eu sunt au pair aici de 7 luni si mi-e dor sa vb cu cineva romaneste...
mai sunt romani in zona, nu stii?
eu sunt in frederick,md.
|
|
-
11-02-2007, 01:52 PM |
-
damia
-
-
-
Joined on 12-30-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Poate sa-mi raspunda si mie cineva la o simpla intrebare..... ??? Plec in Carolina de Sud...cu viza k1 , iar dupa nunta completez acele formulare necesare.....si vreau sa stiu de unde le iau si cum le platesc.......Eu deja am downloadat......cele necesare...dar vreau sa stiu cum fac sa le platesc si sa le trimit........cat mai repede?????? IN principiu stiu care sunt formularele : DACA STIE CINEVA CEVA IN PLUS DE ASTEA ENUMERATE MAI JOS SA MA ANUNTE!!! ??? 1. G-325a 2. I-864 3. I-485 4. I-765 (optional) 5. I-131 (optional)
Dar nu stiu dupa ce le completez....simplul lucru.....unde platesc pt ele si unde le trimit!!!!!??? se pare caci cateodata ne lovim de niste lucruri marunte sa le rezolvam pe cele mari!!! cine ma poate ajuta.....v-as multumi mult!
live today, like will be no tomorrow
|
|
-
11-02-2007, 02:28 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 369
-
Points 0
-
|
damia: Poate sa-mi raspunda si mie cineva la o simpla intrebare..... ??? Plec in Carolina de Sud...cu viza k1 , iar dupa nunta completez acele formulare necesare.....si vreau sa stiu de unde le iau si cum le platesc.......Eu deja am downloadat......cele necesare...dar vreau sa stiu cum fac sa le platesc si sa le trimit........cat mai repede?????? IN principiu stiu care sunt formularele : DACA STIE CINEVA CEVA IN PLUS DE ASTEA ENUMERATE MAI JOS SA MA ANUNTE!!! ??? 1. G-325a 2. I-864 3. I-485 4. I-765 (optional) 5. I-131 (optional)
Dar nu stiu dupa ce le completez....simplul lucru.....unde platesc pt ele si unde le trimit!!!!!??? se pare caci cateodata ne lovim de niste lucruri marunte sa le rezolvam pe cele mari!!! cine ma poate ajuta.....v-as multumi mult!
damia, pentru ajustarea statutului trimiti formularele la centrul din Chicago, scrie pe I-485 la instructiuni la ce adresa, este o casuta postala., USCIS Lockbox, Chicago.La instructiuni scrie si cui trebuie adresat cecul,U.S. Department of Homeland Security, costa $1010.Citeste bine instructiunile inainte sa completezi foile. Mai trebuie sa pui si foaia cu vaccinurile pe care ti-a dat-o de la Bucuresti de la clinica, sper ca ti-a dat copie. | Payment(s) as required by USCIS. Be sure to include the payment for both the I-485 and the biometrics fee*. Use a money order so you can track the payment. If a personal check is allowed, use that instead. >> The fee for I-485 applications filed on or after July 30th 2007 inlcudes the cost of the I-131 and I-765 (no need to pay for them if filed with or while your I-485 application is pending adjudication -- as long as you paid the "new" rate for the I-485 effective July 30th 2007). | | 2. | Cover Letter. Should include a description of what your are petitioning for (I-485), a table of contents (list everything in the packet). If you need additional room to explain your case, attach a separate sheet (list the attachment on the cover sheet). Make sure to sign and date the cover sheet. | | 3. | Form I-485: Petition for Alien Relative | | 4. | Copy of the non US Citizen Spouses Passport (biographical page as well as entry stamps). | | 4a. | Copy of the non US Citizen Spouses K-1 or K-3 Visa from Passport | | 5. | K-1 Visa Holders: Submit Copy of NOA2 "Approval" for I-129F ** K-3 Visa Holders: Submit Copy of NOA2 "Approval" for I-130 | |
| 6. | Copy of the non US Citizen Spouses valid I-94 (front and back copies) | | 7. | A copy of the intending immigrant's birth certificate along with English translation. (If in any language other than English) | | 8. | A certified copy of your marriage certificate. (If filing for your spouse) | | 9. | Two passport-type photos (see specification) of the Non US Citizen Spouse. Write the full name on the back. Place in a plastic bag and label the bag "Photo of <Insert Name>". Attach the bag to a sheet of paper and place behind the corresponding G-325a. | | 10. | G-325A (all four pages) filled out,signed and dated | | 11. | I-693, Medical Examination of Aliens Seeking Adjustment of Status. (If you already have this from your overseas Visa Interview submit a copy that medical check form; No fee is required in this case. If you are a K-1 fiancé(e) or K-2 dependent who had a medical examination within the past year as required for the nonimmigrant fiancé(e) visa, you only need to submit a vaccination supplement (I-693A), not the entire medical report. You may include the vaccination supplement with your adjustment of status application.) | | 12. | I-864, Affidavit of Support (see poverty limits here) >> Include any additional required supporting documentation | | 13. | I-765, Application for Employment Authorization, if you want to work while your application is processed (optional) >> Include any additional required supporting documentation or photos as well as payment as noted here. | | 14 | I-131, Application for Travel Document, if you need to travel outside the United States while your application is processed (optional) >> Include any additional required supporting documentation or photos as well as payment as noted here. | | * Fingerprint fee not needed for applicants under 14 ** Should this document be misplaced/lost/never received you can file an I-824 to receive a duplicate copy via mail. |
Bafta!!
|
|
-
11-02-2007, 03:07 PM |
-
damia
-
-
-
Joined on 12-30-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Da Karla am si acea foaie cu vaccinurile....chiar nu stiam ce sa fac cu ea...daca sau nu sa o pun acolo..............................am s-o atasez NU stiu la formularul I-485......imi cere A#.........si mi s-a spus ca e pe viza...dar nu stiu unde...... (mentionez ca inca nu sunt in USA acum...plec pe 22 luna asta), dar m-am uitat pe viza mea si n-am vazut nici un A# Ma gandeam ca trebuie sa fac vizita medicala........aia habar n-am cand se face???!! iar SSn-ul am hotarat sa-l iau dupa casatorie..in felul asta merg o singura data la SSN office!!! Orice sfat e bine primit!!! multumesc pentru ajutor....si poate esti alaturi de mine daca mai am nelamuriri...............
live today, like will be no tomorrow
|
|
-
11-02-2007, 03:52 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 369
-
Points 0
-
|
damia: Da Karla am si acea foaie cu vaccinurile....chiar nu stiam ce sa fac cu ea...daca sau nu sa o pun acolo..............................am s-o atasez NU stiu la formularul I-485......imi cere A#.........si mi s-a spus ca e pe viza...dar nu stiu unde...... (mentionez ca inca nu sunt in USA acum...plec pe 22 luna asta), dar m-am uitat pe viza mea si n-am vazut nici un A# Ma gandeam ca trebuie sa fac vizita medicala........aia habar n-am cand se face???!! iar SSn-ul am hotarat sa-l iau dupa casatorie..in felul asta merg o singura data la SSN office!!! Orice sfat e bine primit!!! multumesc pentru ajutor....si poate esti alaturi de mine daca mai am nelamuriri...............
A# nu e pe viza , e pe I-94, este un carton pe care ti-l lipeste de pasaport in momentul in care ajungi in aeroport.Pe ala o sa scrie ca ai viza pe 90 de zile si sa ai grija de ala ca de ochii din cap.Cand trimit actele la USCIS trebuie sa trimit o copie xerox si de pe cartonul asta. Acolo gasesti un nr care incepe cu A. In legatura cu vizita medicala: nu o faci decat daca trece 1 an de cand ai facut-o la clinica la Bucuresti, analizele de la Bucuresti sunt valabile 1 an de zile.Deci daca trece 1 an de zile si pe tine nu te cheama la interviul pentru GC trebuie sa faci viizta medicala din nou, o sa iti trimita scrisoare ce la USCIS si iti spune ce sa faci.teoretic analizele alea de pe foaia de la clinica de la Bucuresti trebuie transcrise de un medic de aici, un "civil surgeon" pe o alta foaie I-693, dar nu trebuie sa iti mai faca analizele, trebuie doar sa ti le transcrie, eu nu mi le-am transcris am trimis asa si se pare ca a fost bine si alte fete au trimis tot la fel si a fost bine.
|
|
|
|
|