Este pentru prima oara cand scriu pe acest site si nu prea stiu cum sa prezint situatia mea care e mai complexa. Cred ca complexitatea ei e cea care ma inspaimanta .
Eu am venit in state acum 4 ani with Work and travel program. Am lucrat 3 luni intr-o tabara si apoi m-am angajat ca babysitter la o familie unde am stat aproape 8 luni. Deoarece mi-a fost frica sa raman peste viza am platit un avocat sa imi schimbe viza in ce poate si el. Mi-a schimbat-o in viza de turist.
Am intalnit cativa romani intr-o situatie similara cu a mea care m-au sfatuit sa nu mai cheltui bani pe la avocati, sa raman ilegal mai ales cand intentia mea era sa mai stau un an 2 sa fac ceva bani si sa ma intorc in tara.
Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, normal ca acum un an si jumatate l-am cunoscut pe prietenul meu, cu care ma inteleg neasteptat de bine si pe care il iubesc din tot sufletul, si care ma cerut in casatorie acum 2 saptamani. Lucru care ma bucura dar care ma si inspaimanta in acelas timp, nici macar nu stiu de unde sa incep cu actele...eu sunt ilegal aici de 2 ani, am social security dar pe el scrie ca pot lucra numai cu acordul INS, dar deoarece sunt webdesigner am lucrat ca self employed in ultimii 3 ani si am platit taxe.
Am vreo sansa sa ma casatoresc cu el legal? Daca da de unde sa incepem? Ce acte trebuie sa completeze? O prietena mi-a spus ca daca am stat ilegal o sa platesc o amenda si in rest sunt ok. E adevarat? Eu locuiesc in New York ( Queens) si el sta in Connecticut la 2 hore cu masina de mine. Face vreo diferenta in ce stat locuiesc sau in ce stat ne casatorim?
A trecut cineva prin asa ceva? Va multumesc anticipat pentru orice sfat orice informatie...