Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pot sa ma casatoresc cu un cetatean american daca am stat peste viza?

Last post 11-06-2007, 10:19 AM by TheAlien. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-06-2007, 01:23 AM 68664

Pot sa ma casatoresc cu un cetatean american daca am stat peste viza?

Este pentru prima oara cand scriu pe acest site si nu prea stiu cum sa prezint situatia mea care e mai complexa. Cred ca complexitatea ei e cea care ma inspaimanta .

Eu am venit in state acum 4 ani with Work and travel program. Am lucrat 3 luni intr-o tabara si apoi m-am angajat ca babysitter la o familie unde am stat aproape 8 luni. Deoarece mi-a fost frica sa raman peste viza am platit un avocat sa imi schimbe viza in ce poate si el. Mi-a schimbat-o in viza de turist.

Am intalnit cativa romani intr-o situatie similara cu a mea care m-au sfatuit sa nu mai cheltui bani pe la avocati, sa raman ilegal mai ales cand intentia mea era sa mai stau un an 2 sa fac ceva bani  si sa ma intorc in tara.

Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, normal ca acum un an si jumatate l-am cunoscut pe prietenul meu, cu care ma inteleg neasteptat de bine si pe care il iubesc din tot sufletul, si care ma cerut in casatorie acum 2 saptamani. Lucru care ma bucura dar care ma si inspaimanta in acelas timp, nici macar nu stiu de unde sa incep cu actele...eu sunt ilegal aici de 2 ani, am social security dar pe el scrie ca pot lucra numai cu acordul INS, dar deoarece sunt webdesigner am lucrat ca self employed in ultimii 3 ani si am platit taxe.

Am vreo sansa  sa ma casatoresc cu el legal? Daca da de unde sa incepem? Ce acte trebuie sa completeze? O prietena mi-a spus ca daca am stat ilegal o sa platesc o amenda si in rest sunt ok. E adevarat? Eu locuiesc in New York ( Queens) si el sta in Connecticut  la 2 hore cu masina de mine. Face vreo diferenta in ce stat locuiesc sau in ce stat ne casatorim?

A trecut cineva prin asa ceva?  Va multumesc anticipat pentru orice sfat orice informatie...

•  11-06-2007, 10:19 AM 68675 in reply to 68664

Re: Pot sa ma casatoresc cu un cetatean american daca am stat peste viza?

Da, te poti casatori si ajusta statutul pt a obtine green cardul. De fapt este cam singura varianta in care iti poti ajusta statutul.

Eu ti-as recomanda sa va luati avocat. In rest, dosarul este absolut identic cu orice alt dosar de ajustare de statut.

Bafta si nu ai de ce sa iti faci griji.

The only real security in life is to be very good at what you do.
View as RSS news feed in XML