|
|
Prietenii ramasi in Romania
Last post 11-13-2007, 04:18 PM by CyberDog. 73 replies.
-
08-22-2005, 03:03 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Prietenii ramasi in Romania
Raspunzand la un alt mesaj aici pe forum mi-am adus aminte de o treaba destul de spinoasa pentru mine ... prietenii din Romania.
Cum e la voi, cei veniti definitiv in State? V-ati pastrat prieteniile, cum au reactionat ei dupa plecarea voastra??
Eu din toti prietenii pe care ii aveam am ramas cu doi ... care de fapt sunt sotz si sotzie si atunci e numai unul . Si mi-am mai pastrat o prietena dar acum ea e in Anglia ... si ea incepuse sa mai rareasca contactul cu mine dar in momentul in care a plecat din tara si-a revenit. Probabil si-a dat seama cu adevarat cum e ... si culmea e ca si ea si-a pierdut ceva prieteni in urma plecarii!
In rest ... toti au fost o apa si-un pamant. Prieteni de ani si ani cu care am facut liceul impreuna, cu care am locuit impreuna, cu care am impartit ultima tigara sau colturi de paine cu margarina in zilele negre rau de tot. ... Hai sa cred ca ochii care nu se vad se uita ... dar eu chiar eram dispusa sa ii sun cam o data pe saptamana, sa le trimit mailuri, sa-i vad o data pe an , sa incerc sa-i aduc aici in vizita, sa le trimit o atentzie mica la ocazii .... Raspunsul lor nu a fost deloc pe masura eforturilor mele ... fie aveau o voce ciudata la telefon(de genul ... "ce pixul colonelului ma mai suni si tu acuma?!"), fie nu-mi raspundeau la mailuri, fie mai auzeam cate-o gogoasa nascocita la adresa mea ... iar cand m-am intors in tara dupa un an si ceva nici macar nu au fost interesati sa-mi vada copilul.
Deci ... sunt numai eu cea oropsita sau vi s-a intamplat si voua?
|
|
-
08-22-2005, 03:32 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
Re: Prietenii ramasi in Romania
O,da ..cum sa nu..!
Dar de invidie de muiere si rautate nu ai auzit?? ![Ick! [+o(]](/emoticons/emotion-41.gif)
Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
|
|
-
08-22-2005, 03:48 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
CRISSSSSS wrote: | |
O,da ..cum sa nu..!
Dar de invidie de muiere si rautate nu ai auzit?? ![Ick! [+o(]](/emoticons/emotion-41.gif)
|
|
LOL !!! Chiar m-ai fcaut sa rad Criss!
Da, am auzit si binenteles ca m-am gandit la asta dar unii dintre ei chiar aveau situatie buna in Romania si de aia nu pricepeam.
Ehhh .... bine ca nu-s singura !![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
08-22-2005, 04:09 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
Ami, nu uita ca America este vazuta intr-un anume fel din Romania, si chiar imi vine greu sa cred ca nu i s-a intamplat fiecaruia dintre noi sa creada ca America e intr-un anume fel si odata ajuns aici sa vada lucruri la care nu se astepta, sau altele la care sa zica, pai stai asa, ca asa era si in Romania.
Asta s-ar traduce cum spunea si Criss prin invidie, dar este o invidie lipsita de logica, adica te-ai astepta ca un om invidios sa fie si un om interesat, si atunci nu ar fi mai normal sa pastreze legatura cu tine mai mult acum, cand ai ajuns in State, poate pt motive pe care le-ai spus si tu?
Dar, stii cum se spune, caile Domnului sunt tare incurcate uneori, iar mintea omului tare intunecata.....
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
08-22-2005, 04:15 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
OOO..stai linistita..sint convinsa ca toate trecem prin asta..poate ca unele nu spun..dar eu ..dupa ce am plecat ..am ramas asa cu un gust amar.
In prima faza...eu am fost cea care am scris mailuri tuturor amicilor, prietenilor, cunostintelor. Si au inceput sa vina si raspunsurile..''Vezi cind vii sa-mi aduci si mie o pereche de blugi da' sa fie din aia de firma!'' sau...''Adu-mi si mie un parfum cind vii, cadou , normal..ca aici stii ca-s scumpe!'' sau..''Fata cind mai vii in tara adu-mi si mie...x sau y sau z.'' Deci...mai cu gust amar ca mine nu cred ca ai ramas..nu am primit un mail..sa ma intrebe mai cum ai ajuns cum te-ai acomodat cu fusul macar..cum e acolo..ce impresii ti-ai facut..deci..ce sa-ti spun!
Si bineinteles ca am luat cite un cadou cui am considerat eu ca ''merita''..glumesc..m-am intilnit cu fiecare in parte si care nu a avut nimic de la mosu' salut nici nu i-am mai vazut sau auzit..asa ca de prieteni din astia sint satula. Singura prietena devotata care mi-a ramas..este cea cu care am stat in camin la facultate si nici pe departe nu ma asteptam sa raminem asa bune prietene. Dar uite ca se mai poate.
Ca sa nu-ti mai vorbesc de betele in roate ce mi s-au bagat la servici..de parca , cistigasem loteria ..ce sa mai as scrie un roman..dar mai bine ma opresc!![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
|
|
-
08-22-2005, 05:17 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Sa intzeleg si eu mai bine, va referitzi la prieteni sau amici?
Eu inca nu am ajuns inapoi, dar atunci cand am plecat la o zi dupa mine a plecat si prietena mea, singura pe care o aveam, cealata e deja la manastire de catziva ani si nu am prea vorbit. Deci nu cred sa am astfel de problema , prieteni gasesti pe toate drumurile dar destul de greu unul adevarat.
Si mai am o prietena pe care abia astept sa o vad cand ma voi intoarce si care nu e genul " am nevoie de tine itzi sunt prietena, nu .... mai vorbim cand ma lovesc de vre-o problema si ma potzi ajuta". Eu una sunt mai precauta cu persoanele cu care intru in contact , pentru ca atunci cand cineva imi e prieten inseamna ca e in sufletul meu si ma poate rani usor.
Iar de cand am venit aici , din toate persoanele pe care le-am cunoscut una singura mi-a ajus la suflet, si sper sa devenim prietene, in sensul in care eu intzeleg o prietenie.
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
08-22-2005, 11:23 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Prieteni... Daca prin State nu prea am mai deloc, ramasi in Romania am o multime.... Prietene de suflet am vreo 3. Una prietena cu mine de 26 de ani (am crescut impreuna, de fapt noi ne consideram surori), una prietena de vreo 12 ani si cealalta de vreo 8 ani. Si cu toate tzin o legatura stransa. De fapt la anul in vara ma duc in Romania ca o sa fiu nasha la doua din ele (hei! sa nu aud glume ca sunt nasha de meserie cu toate ca stiu ca asta e adevarul ) . In rest am o multime de 50 % prieteni - 50 % amici de sex masculin (in majoritate) si feminin dar mai putin. De ce de sex masculin? Pentru ca terminand o facultate tehnica erau mai multi ei decat noi (4 tipe si 20 de tipi intr-o grupa). Amici.... multi de tot. Ciudat e ca nu am simtzit departarea de care vorbitzi voi. De cate ori ma duc in Romania ii invit in oras si stam cate o noapte intreaga. Daca stau mai mult, facem figura asta de 2-3 ori. Se strang vreo 30 de oameni de fiecare data. Ciudat e ca ei nu s-ar aduna daca nu as veni eu din America sa-i strang. Chiar daca stau in acelasi oras ei intre ei se vad numai atunci cand ma vad pe mine. Am facut nunta anul trecut in Romania si au venit o multime. Unii erau plecati din tara in concedii ca de' era perioada vacantelor si nici eu nu le-am spus cu luni inainte ca nu am stiut. Si nu numai asta, dar daca am nevoie de ceva acte de prin Romania sau mai stiu eu ce, imediat sar sa ma ajute. Si cand imi aud vocea imi spun tot timpul cat de dor le e de mine si ca de-abiaasteapta sa ma duc acolo.
La mine, asta e cu prietenii din Romania .
A! Si e-mail-uri. Eu sunt cea lenesa. Ca ei scriu multe, eu nu prea raspund si ma mai trezesc din cand in cand cu un e-mail de genul: "- Aloooooooo! Ai murit ? Ce faci? Mai da un semn de viatza!"
Alea iacta est.
|
|
-
08-31-2005, 07:59 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,811
-
Points 20,300
-
|
Ufffff am ramas in urma rau cu topicurile dar le iau pe rand ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Eu am o "gasca" in Romania, oameni pe care ii cunosc de cand aveam 15 ani. Am fost mai multi, dar am pierdut pe drum vreo cativa.Acum am ramas doar 8, inclusiv eu si sora-mea(deci sunt 6 oameni ramasi in Romania de care mi-e dor zilnic). Pastrez legatura cu ei, vorbim pe yahoo, ii iubesc de mor si-mi vine sa-i aduc pe toti aici.
Desi cand am fost in tara mi-au fost aruncate priviri rautacioase sau vorbe taioase...i-am iertat..pt ca ei nu stiu ce e aici...e vorba aia "eu am fost ca tine, dar tu n-ai fost ca mine"..care ne-o zic parintii.
Cadouri? Nu...doar le-am dus cate o chestiune minuscula cumparata de la 1 Dollar Shop care simboliza America. Au fost foarte bucurosi.
Abia astept sa-i revad !!!
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
08-31-2005, 09:35 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Ehhh ... Paula, sa nu uiti sa revii peste vreun an, cu un update. Daca tot atati sunt la numar ai o bere de la mine cand vii prin NYC![Beer [B]](/emoticons/emotion-22.gif)
![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
09-01-2005, 04:58 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,811
-
Points 20,300
-
|
Pai hai ca sunt la o ora si ceva(parca ) de NYC , daca nu e trafic. (apropo, asa trafic ca aici, in zona asta n-am mai vazut pana acum).
Revenind....pai deja a trecut un an de cand am plecat si totusi ma asteapta acasa.Nu pot spune sigur ca vom ramane prieteni pe vecie, pt ca e destul de greu sa mentii astfel de prietenii....dar sunt sigura ca nu invidia sau alte motive de acest gen ar opri ceea ce avem acum.Practic am crescut impreuna...ne-am maturizat impreuna, ne cunoastem prea bine ca sa dam uitarii toate amintirile...parintii nostri se cunosc intre ei majoritatea, sarbatorile le-am petrecut mereu impreuna...suntem ca o familie, ca sa zic asa...e destul de greu sa dai totul la spate, doar pt ca unul din noi e plecat departe.Ei inca se intalnesc regulat in tara.Si precum am zis sora-mea e ca un pod intre noi.Ii tine la curent pe ei despre mine, si ma tine la curent pe mine despre ei, daca nu avem ocazia sa vorbim mai mult timp.
Un alt exemplu ar fi prietena mea cea mai buna, plecata in Italia de vreo 3 ani.Si pe ea o cunosc tot de pe la 15 ani.A plecat dupa liceu.O vreme n-am stiut nimic de ea, si am crezut ca m-a uitat...intr-o zi am primit o scrisoare..se angajase in sfarsit si isi incepuse viata.Mi-a spus ca nu a vrut sa-mi scrie de greutatile prin care trecea.Am revazut-o cred dupa un an de la plecare...si vai am fost atat de fericita.Acum viata ne-a departat si mai tare.Nu cred ca vom mai fi ce-am fost in liceu, dar vorbim o data pe luna la telefon cam cate 3 ore si facem un update complet despre viata noastra.Sper sa o revad vreodata...dar iti dai seama, va fi scurt si nesatisfacator.
Pt mine prieteniile astea conteaza foarte mult.As fi foarte FOARTE suparata daca mi-ar intoarce spatele din invidie....dar sunt destul de sigura ca nu vor face asta !
|
|
-
09-01-2005, 06:27 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
|
-
09-01-2005, 07:26 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
|
-
09-01-2005, 07:38 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,811
-
Points 20,300
-
|
hmmmmm
nu prea le am cu estimatul , drept sa va zic...dar...cand eram pe drum si eram in New York ...stiu ca de acolo pana la mine in orasel am facut 2 ore cu trafic..NYC l-am vazut de pe podul ala mare tappan zee sau cum ii zice...si am zis ca daca de acolo pana la mine am facut 2 ore , NYC nu poate fi chiar asa departe nu?
dar va cred pe cuvintel....si-atunci cat am de condus pana la voi si ......cand facem baieram ?![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif)
|
|
-
09-01-2005, 07:40 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
Cit mai curind posibil daca se poate..sau poate facem o intilnire la Foxwoods??? Ce ziceti???? Poate chiar weekendul asta ar fi o treaba misto.
|
|
-
09-01-2005, 07:59 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,811
-
Points 20,300
-
|
Weekend-ul asta imi vine mobila....si oricum vreau sa merg la plaja de aici duminica ca cica se inchide de luni....si ce treaba e asta??? trece vara si eu nu vad plaja??? offffff
Si apoi incep pregatirile pt plecatul in Romania....eu zic s-o lasam pe cand ma intorc din tara.
ce ziceti? Ami? vreau sa vad bebelul live !![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif)
|
|
-
09-01-2005, 08:10 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Voi spuneti locul, data si ora si sunt acolo
|
|
-
09-02-2005, 03:07 AM |
-
Zaza
-
-
-
Joined on 07-24-2003
-
NYC
-
Posts 436
-
Points 4,515
-
|
Betzi ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif) ![Beer [B]](/emoticons/emotion-22.gif) , mancatzi ![Pizza [pi]](/emoticons/emotion-33.gif) ![Cake [^]](/emoticons/emotion-49.gif) ,si de fata Imparatului Ros' uitatzi??? ![Angry [:@]](/emoticons/emotion-12.gif) (except Ami ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) )
Does God play dice?
|
|
-
09-02-2005, 11:13 AM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
|
-
09-02-2005, 12:10 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,899
-
Points 22,445
-
|
Pai stati asa... pe astia de prin alte parti nu ii invitati? Ca rapid dam sfoara in tara si strangem tot Michiganul si venim si noi... asta daca suntem primiti.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
09-02-2005, 01:14 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
Ok...atunci..facem o intilnire..acolo..de-acord? ![Beer [B]](/emoticons/emotion-22.gif) ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif)
|
|
-
09-02-2005, 03:09 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,899
-
Points 22,445
-
|
Pai sa ne spuneti din timp si poate reusim sa ne organizam sa venim si noi.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
09-02-2005, 03:12 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
OK..NP
|
|
-
09-02-2005, 05:29 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,811
-
Points 20,300
-
|
hihihi...ce belea s-a transformat topicul asta "prieteni ramasi in romania" intr-un topic "prieteni formati in America" Super !
mai sa nu ma chemati prea departe ca barbat-miu sigur face figuri....si singura nu vin chiar daca am carnet acum.Tot mi-e frica sa conduc(de-altfel de cand am carnet n-am mai condus deloc )
mai vorbim...
|
|
-
09-02-2005, 05:30 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,571
-
Points 24,250
-
|
Ah, deci ai permis acuuuuuuuuuuum! Brava, fatuka draga! ( vedeti? iar am deviat! ouuuuuuuuf ).
Felicitari!![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif)
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
09-02-2005, 05:35 PM |
-
madalina
-
-

-
Joined on 06-13-2005
-
USA
-
Posts 193
-
Points 3,630
-
|
Ah! Ah! Ah! Nu mai pot de "ciuda" ca sunt asa departe (e ca si cu as fi
pe la Calafat ![Super Angry [8o|]](/emoticons/emotion-39.gif) ) si n-am cum sa vin si eu ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif) Daca reusiti sa
va-ntalniti ar fi ceva extraordinar! Sa faceti poze si sa le mai
inlocuiti pe-alea, vechi, cu Divertis...
Hai, noroc si sanatate!  | | |
|