Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Master

Last post 11-29-2007, 07:53 AM by ElenaPopa. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-23-2007, 07:07 PM 69030

Master

Salutare,

Sunt studenta  in anul IV, la Universitatea din Bucuresti si as vrea sa-mi continui studiile in State, adica sa fac masteratul acolo. am castigat la loteria vizelor, mai am de trecut de intreviu, asta foarte curand, pe 12 decembrie, dar sper  ca nu va fi o problema. O sa imi dau licenta in iunie 2008 si as vrea sa va intreb daca este posibil sa optez pt. o bursa la master si daca este posibil sa fac asta in conditiile in care nu voi avea diploma de licenta, ci doar o adeverinta care sa ateste ca am terminat. Cam cu cat timp inainte ar trebui sa aplic? Domeniul ar fi antropologie culturala.

Va multumesc si astpet raspuns!

•  11-23-2007, 07:32 PM 69031 in reply to 69030

Re: Master

ElenaPopa:
    am castigat la loteria vizelor.. si as vrea sa va intreb daca este posibil sa optez pt. o bursa la master

unu la mana, pentru bursa nu "optezi" ci o castigi luptand pentru ea, din pacate, nu prea se mai dau "cadouri" de genul asta nici in US mai nou.. Sad

apoi, problema ta cea mai mare este sa te decizi daca vei aplica ca resident student sau ca international student. ca resident ai factura (tuition + fees) semestriala aproape jumatate din cea a studentului international si mai mult, ai acces la federal loans pe multi multi ani, cu dobanda aproape nesemnificativa.

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  11-24-2007, 07:39 AM 69033 in reply to 69031

Sa inteleg ca ar fi recomandat sa aplic ca resident student, nu ca international? Desigur ca pentru bursa voi lupta, am mai trecut prin asta, nu ar fi o problema, dar sunt dezorientata si pur si simplu nu stiu unde sa intreb ca sa mi se raspunda. Am tot citit pe diverse site-uri ca nu e chiar asa de imposibil sa castigi o bursa, problema e ca nu stiu care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez si ce conteza cel mai mult pt americani ca sa-ti ofere o bursa! Faptul ca nu am terminat inca facultatea, sa inteleg ca nu este un impediment in aplicarea pt. master, nu?

Iti multumesc pt. raspuns! Toate bune!

•  11-24-2007, 09:06 AM 69035 in reply to 69033

ElenaPopa:

Faptul ca nu am terminat inca facultatea, sa inteleg ca nu este un impediment in aplicarea pt. master, nu?

Se pare ca nu. Mi s-a raspuns mie aici Yes

•  11-24-2007, 12:37 PM 69038 in reply to 69033

ElenaPopa:
    Sa inteleg ca ar fi recomandat sa aplic ca resident student

parerea mea!

ElenaPopa:
    Am tot citit pe diverse site-uri ca nu e chiar asa de imposibil sa castigi o bursa, problema e ca nu stiu care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez si ce conteza cel mai mult pt americani ca sa-ti ofere o bursa!

si eu am tot citit asta pana am ajuns la fata locului si am constatat ca nu e chiar asa. cel putin nu in toate universitatile. la a mea de exemplu cam 75% din noii veniti isi gasesc assistantship si eu totusi NU am gasit pentru primul semestru fiind nevoit sa achit factura pentru Fall (15,000) Sad

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  11-24-2007, 01:56 PM 69039 in reply to 69038

Multumesc pt. raspuns...se pare ca ma intristez din ce in ce mai mult! Nu stiu, sincer, ce sa fac si cum sa fac sa obtin o bursa, pierd ore in sir in fata pc-ului trimitand mailuri la care nu vin raspunsuri. Imi doresc mult un master pe antropologie, iar lumea zice ca e tangibil...dar cum??? Si pana la urma cum ai facut sa primesti bursa? Sa inteleg ca din Romania nu pot sa fac nimic, ci doar cand voi ajunge in SUA? Daca aveti idei sau stiti anumite linkuri unde as putea sa aflu ceva care sa ma lamureasca si pe mine va rog sa mi spuneti!

Va multumesc! Toate bune!

•  11-24-2007, 02:07 PM 69040 in reply to 69039

ElenaPopa:
    Si pana la urma cum ai facut sa primesti bursa?

un assistantship se obtine ca un job. bati la toate usile pana gasesti ceva! crede-ma ca dupa ce platesti 15 mii din buzunar, te trezesti la realitate din vis, si devii disperat si atunci faci tot ce TREBUIE Smile

The Sith Code
  •  11-24-2007, 04:48 PM 69041 in reply to 69039

ElenaPopa:

Multumesc pt. raspuns...se pare ca ma intristez din ce in ce mai mult! Nu stiu, sincer, ce sa fac si cum sa fac sa obtin o bursa, pierd ore in sir in fata pc-ului trimitand mailuri la care nu vin raspunsuri. Imi doresc mult un master pe antropologie, iar lumea zice ca e tangibil...dar cum??? Si pana la urma cum ai facut sa primesti bursa? Sa inteleg ca din Romania nu pot sa fac nimic, ci doar cand voi ajunge in SUA? Daca aveti idei sau stiti anumite linkuri unde as putea sa aflu ceva care sa ma lamureasca si pe mine va rog sa mi spuneti!

Va multumesc! Toate bune!

Tu te-ai interesat concret la ce scoli vrei sa mergi si care sunt criteriile lor pentru bursa? Eu una nu stiu nici un program de masterat in antropologie culturala....sunt multe programe de doctorat, da, dar nu master terminal. daca aplici pt doctorat, iei masterul in 2 ani, si dupa continui inca 3 pana la doctorat, dar nu te poti opri la masterat...deci eu zic sa cauti exact ce scoli vrei si sa vezi care sunt criteriile lor. la doctorat iti trebuie GRE-ul, 3 scrisori de recomandare si poate si alte acte in functie de facultate. toata treaba e sa cercetezi sa vezi ce si cum se cere. asa gasesti si raspunsuri referitor la ce trebuie facut pt bursa.

bafta

•  11-29-2007, 07:53 AM 69072 in reply to 69041

Saru-mana mult de tot pentru raspuns!In princiupiu as vrea sa merg la New York, e mai aproape de locul unde voi ajunge prima data in State. Varianta pe care mi-ati spus-o am mai auzit-o si de la una dintre asistentele mele universitare si mi se pare super OK in conditiile in care eu vreau sa fac si doctorat. am citit pe site-urile mai multor universitati americane si nu intelegeam cum sta treaba, spuneau clar acolo ca sunt acceptati la master numai cei care vor sa faca si doctorat. Cred ca cel mai bine ar fi sa iau legatura cu mai multe "posibile"universitati din SUA si sa le expun situatia, dar in legatura cu bursa nu stiu daca ei sunt cei care ma pot ajuta. Voiam sa fac cumva sa obtin o bursa direct din Romania, dar sunt destul de mici si putine, iar timpul ma preseaza rauuuuu de tot! Daca aveti sfaturi noi le primesc cu drag!

Toate bune!

View as RSS news feed in XML