Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Invitatie pentru parinti

Last post 05-01-2008, 12:33 AM by Laura25. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-11-2007, 03:47 PM 69335

Invitatie pentru parinti

As vrea sa-i invit si eu pe parintii mei aici vara viitoare, dar am cateva dubii.

Eu sunt aici cu viza de student (F1) pt doctorat la o facultate destul de buna, deci nu ar fi indoieli legate de corectitudinea statutului meu aici. Universitatea are un formular de invitatie pe care li-l pot trimite in care practic atesta statutul meu aici. Din pacate insa, aceasta invitatie nu constituie in nici un fel o dovada oficial de suport financiar. Parintii mei lucreaza amandoi, dar situatia lor financiara este cea a romanului mediu care nu le-ar permite in mod normal sa viziteze SUA. Legaturile lor cu tara ar tine de serviciile stabile (amandoi lucreaza in invatamant), apartament, masina, ceva cont in banca, conturi de pensie suplimentara, frati, surori, ai lor insa pt ca eu sunt singura la parinti. Eu as putea lua o scrisoare de la profesorul pt care lucrez ca trebuie sa stau aici pe perioada verii de exemplu pt a da un motiv de ce vin ei si nu ma duc eu ca de obicei. Financiar insa nu pot furniza nici o dovada oficiala ca ii voi ajuta.

Aici intervine insa dubiul. Eu stau impreuna cu prietenul meu care este american si deci poate completa AOS. Serviciul lui presupune un anumit nivel de clearance, deci poate ar conta faptul ca pt el ar arata rau sa faca invitatie cuiva care apoi sta ilegal drept "garantie" de intoarcere in tara pt parintii mei. In acelasi timp insa, marea problema e in ce calitate le face el invitatia. Ca "roommate" nu cred ar face nimeni asa ceva. Ca "boyfriend" mi-e teama sa nu am eu probleme apoi legate de riscul de emigrare cand intru in SUA cu alta ocazie sau cand, poate, voi avea nevoie de extensie de viza. In plus, nu vreau sa par chiar asa disperata sa ii vad aici daca cer altcuiva sa-i invite.

Ce m-ati sfatui sa fac?

Multumesc.

•  12-11-2007, 04:14 PM 69338 in reply to 69335

Re: Invitatie pentru parinti

Pai e cu doua taisuri ca in toate cazurile de viza turistica. 50-50 sanse.

Nu stiu daca e o idee buna sa-l implici pe prieten, insa sunt o groaza de cazuri in care AoS-ul a fost facut de total strangers.

Ideea e ca trebuie demonstrat ca ei nu vor cadea in grija statului american, right? Daca tu zici ca ei nu si-ar permite in mod normal o vizita in US, Ambasada va dori sa afle cine ii va intretine daca le-ar acorda viza. Deci trebuie sa existe o baza financiara...ori din partea lor, ori din partea ta. Dar, de multe ori cred ca nici nu se uita la dovada asta, pt ca au fost refuzati oameni cu situatie financiara exceptionala.

Eu zic sa incercati fara AoS, pe site-ul ambasadei scrie ca e preferat sa il ai, dar nu obligatoriu , iar el nu asigura obtinerea vizei. O sa pierdeti ...timp si bani...in cazul unui refuz.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  12-18-2007, 05:08 PM 69489 in reply to 69335

buna,

Eu am lucrat la un hotel Marriott in USA. Si prin ei as fi putut obtine o scrisaore de invitatie, dar ca si in cazul tau, fara un sprijin financiar (care este f important la ambasada)...Asa ca eu am optat pt varianta unui prieten care a facut o chemare pt parintii mei. In momentul incare au fost la ambasada, desigur ca cele mai multe imtrebari au fost legate de mine(unde sunt, cu ce viza sunt in USA, cat timp stau), etc...Mie viza imi expira peste 2 luni de la cererea parintilor mei, dar ei au spus ca vor sa vina sa ma viziteze inainte de a merge acasa, pt a petrece catva timp impreuna. Si in acelasi timp au spus ca cel ce a facut chemarea a fost si in romania in vizita (ceea ce nu era f adevarat), dar trebuia sa demosntrez intr-un fel ca se cunosc, si nu e chiar o persoana necunoscuta de pe strada...Si au primit viza pe 10 ani amandoi....so fratele meu si prietena lui au primit viza, la 1 an dupa aceasta experienta(in acelasi caz)....Deci succes

•  12-19-2007, 03:50 AM 69494 in reply to 69489

Multumesc pentru sfaturi. Mai am cateva luni sa ma decid pe ce varianta merg.

Prietenul meu ii stie foarte bine pe parintii mei pt ca a fost in Romania cam de fiecare data cand am fost eu, deci clar nu e o persoana de pe strada. Marea mea grija e sa nu am eu probleme apoi pentru ca viza mea de student e non-immigrant, dar am prieten american. In fine...

•  05-01-2008, 12:33 AM 72542 in reply to 69494

Si a fost si interviul.... Au luat viza, dar nu stiu inca pe ce perioada pt ca de-abia luni vor primi pasapoartele inapoi. Nu stiu daca au avut ei noroc sau sunt mai relaxati la consulat, dar a fost extrem de usor. Nu au dat decat formularele, pasapoartele si pozele. Nu numai ca nu le-a cerut nici unul din documentele lor, dar nici macar scrisoarea de invitatie de la mine, cu tot ce atasasem la ea (pana la urma am optat pt invitatie numai de la mine; prietenul meu a completat un AOS, dar ca sa-l aiba ca solutie extrema). Nu stiu cum si daca au verificat cumva ca eu sunt intr-adevar aici si statutul meu e legal pt ca nu le-a cerut nici macar scrisoarea mea de la facultate. Intrebarile au fost cam asa:

-  de ce vin in SUA? ce fac eu aici? de cat timp sunt in SUA? ce studiez? mai au alti copii (nu)? nepoti (nu)? stiu ca nu au voie sa lucreze aici?

Dupa care le-a spus ca nu pot sta mai mult de 6 luni si ca nu au voie sa lucreze (in nou). Cam atat... 

View as RSS news feed in XML