Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

cr1 sugestii..

Last post 02-08-2008, 12:24 AM by lora172. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-24-2008, 05:18 AM 70121

cr1 sugestii..

Buna

Am facut actele la Ambasada  in Bucuresti  am ajuns in usa am predat plicul la aeroport .Totul a descurs bine pana am ajuns America in privinat actelor.Nu am primit scrisorea de welcome sau gc temporar.Am  fost de 2 ori la info pass ca sa aflu ce se intamplat si nimeni nu stie.Mi-au dat Application Receipt Number si am verificat cazul meu online .. am descoperit ca actele mele sunt  la TEXAS SERVICE CENTER eu depind de Vermont Service Center si statusul este pending. Acum mai sunt 2 luni pana se implineste 2 ani si trebuie sa fac actele ptr gc permanet. Se cere copie dupa gc temporar..

Stie cineva un caz similar?

O alta intrebare este daca sa implinit 3 ani de la casatorie si nu am primit nici un green card pot sa fac actele de cetatenie?

astept sugestii,

Multumesc,

lora 

•  01-24-2008, 09:05 AM 70124 in reply to 70121

Re: cr1 sugestii..

Ceea ce spui tu este ca nu ai primit cardul de plastic, nu ca nu ai primit GCul temporar. Din clipa in care ai primit stampila pe pasaport la intrarea in US pe aeroport, tu ai avut statutul de rezident permanent conditionat. Acea stampila este I551 si tine loc de cardul de plastic pana il primesti. Are valabilitate 1 an, iar daca nu primesti cardul intr-un an, mergi si iti mai pune odata stampila pt inca un an. Si tot asa. La 3 ani aplici pt cetatenie.

La copie pui copia dupa stampila din pasaport si daca vrei atasezi o copie a pendingului la cardul de plastic.

Nu ai de ce sa te stresezi. Esti rezident permanent conditionat.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-25-2008, 04:57 AM 70149 in reply to 70124

Merci mult!! Mi-ai luat o piatra de pe inima.Salut.

Cand am sunat la uscis si am intrebat ce sa intamplat cu actele.. cea de la relatii cu publicul a spus:

" cine mi-a zis, sa aplic pt gc permanent daca cel conditionat nu e aprobat, chiar daca mai am putin  implinesc cei 2 ani."

Cand am auzit asta..am inceput sa ma stresez.

Iti multumesc mult pentru tot ajutorulSalut

Lora 

•  01-26-2008, 01:28 PM 70165 in reply to 70149

Cred ca este vorba de o neintelegere. Probabil ti s-a spus sa aplici pt scoaterea conditiei, si obtinerea statutului permanent, chiar daca nu ai primit cardul de plastic.

Deci nu ai de ce sa te stresezi. Statutul tau este in baza de date. Daca iti pierzi plasticul, sau iti este furat, ce faci, ti-ai pierdut statutul? Evident ca nu, soliciti un alt card de plastic.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-29-2008, 03:55 AM 70262 in reply to 70165

Merci mult pentru tot ajutorul.Salut

Ai perfecta dreptate.

Cea de la relatii cu publicul, mi-a spus sa nu depun actele ptr  schimbarea conditiei pentru ca ea nu crede ca mi sa aprobat gc conditional, si ca cine mi-a spus ca trebuie sa le fac chiar daca am 2 ani.Sa vorbesc cu un ofiterul de la imigratie..si apoi i-am cerut sa-mi dea legatura cu un ofiterul de la imigratie de acolo si mi-a spus ca nu poate, ca nu am cu caz viabil sa-l intreb.Cu alte cuvinte chiar daca nu stie ce sa spuna, si nu stie ce informatii sa dea, nu vrea sa te ajute.

Din cate  am citit aici pe forum,  mi-am dat seama ca ea  stie ce spune dar tot am intrat in panica si am facut programare la infopass . 

Apoi am intrebat aici  sa fiu mai sigura.

Maine am programare la infopass .O sa-ti spun ce au zis.Tongue Tied

•  02-08-2008, 12:24 AM 70506 in reply to 70262

Ai avut dreptate.Totul e ok

Merci 

View as RSS news feed in XML