Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Facultate Jurnalism Chicago

Last post 01-31-2008, 02:25 AM by arissa. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-30-2008, 08:37 PM 70301

Facultate Jurnalism Chicago

Poate e cam nepotrivit sa scriu pe acest forum...dar nu prea stiu de unde sa obtin mai multe informatii. Eu sunt romanca si nu am prea avut experienta deloc aici in SUA cu sistemul de invatamant american. Fata mea (in urma casatoriei) doar ce a terminat liceul (cu un semestru mai devreme. As vrea sa o pot ajuta cu informatii si sa o pot indruma, dar nu prea stiu cum. Noi locuim in Chicago si desi am vrea sa o trimitem la o facultate in afara statului, ea nu vrea sa plece din Chicago. Isi doreste sa studieze jurnalism, sa devina scriitoare. Deja scrie poezii si cam asta e visul ei. Insa o vad destul de dezorientata...nu prea stie cum sa-si aleaga facultatea, cum sa afle detalii despre programele lor. Are nevoie de asemenea, de suport financiar. Cum se considera sansele de a obtine o bursa? La ce fel de ajutor financiar poate spera sau apela, mai ales ca ea e cetatean american? Care sunt pasii pe care ii putem face pentru a obtine mai multe informatii. As vrea sa o vad cat mai curand stabilita si ca stie ce vrea si ce are de facut. Si tare ma simt neputincioasa la capitolul asta. Daca m-ati putea ajuta cu ceva informatii v-as fi tare recunoscatoare.

Ea are in minte Facultatea Columbia...dar nu stiu cum se procedeaza: ce trebuie sa faca pt a fi acceptata? Care sunt pasii. Daca cineva stie mai multe despre universitatile din Chicago unde poate studia Jurnalism, ce ne-ati recomanda?

Astept mai multe detalii si ajutorul vostru. Multumesc

•  01-31-2008, 02:25 AM 70304 in reply to 70301

Re: Facultate Jurnalism Chicago

Chicago are cateva universitati excelente: University of Chicago : http://www.uchicago.edu/  si Northwestern University http://www.northwestern.edu/ ar fi doar 2 din ele. Astea doua universitati sunt private, deci sunt mult mai scumpe decat cele publice. Situl lui Columbia University este http://www.columbia.edu/

Universitatile private sunt extrem de competitive, se intra destul de greu la ele, nu e imposibil dar nu e la fel de usor cum este la cele publice. Si costul difera mult. Pe situl universitatilor de mai sus, este un link 'admissions' ori 'prospective students'... acolo se gasesc toate informatiile necesare pt admission la universitatea respectiva. Fiecare universitate are criteriile ei de admitere, ce e bun pt una nu e bun pt alta...dar ca o idee generala, se cer: diploma bacalaureat tradusa, TOEFL score , statement of purpose, recomandari, extra curriculum activities....Tot pe situl universitatilor respective este un link 'academic programs' ori 'programs' ori 'schools' (difera de la univ la univ, depinde cum isi fac ei siteul)...acolo sunt informatiile cu privire la programele academice, departamente.

Ca cetatean american, daca vrea sa studieze la o universitate publica in Chicago sau Illinois,  intra cu statutul de in state resident, adica plateste mult mai putin decat daca s-ar duce la o alta universitate in alt stat unde ar plati out-of-state resident tuition.

Despre scholarship: ar trebui sa se grabeasca sa depuna dosarul pt fall 2008 deja si odata cu dosarul aplica si pt scholarships available. Despre ajutor financiar: puteti sa o ajutati voi parintii cu un student loan, ca cetatean american e mult mai usor decat daca ar fi international student. Ar trebui sa trimita FAFSA   http://www.fafsa.ed.gov/ sa vada daca se  califica pt government loan, daca nu, si la o banca puteti cere informatii cu prvire la student loan...orice banca are informatii cu student loans (federale sau private).

Nu stiu care sunt universitatile publice din Illinois sau Chicago, dar la o cautare pe net cred ca se gasesc care sunt acelea. Fiind in Chicago cred ca cel mai potrivit e o excursie la fiecare din universitatile de pe acolo, si vede la fata locului ce-i place si ce programe ofera. Fiecare universitate are un Visitor Center, si acolo vi se ofera toate detaliile necesare in legatura cu universitatea, si chiar guided tours.

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
View as RSS news feed in XML