Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cum se pot face "notarized copies" si cine le face?

Last post 01-31-2008, 03:19 PM by Alessia. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-31-2008, 12:37 PM 70314

Cum se pot face "notarized copies" si cine le face?

Buna,

Am nevoie de o informatie si tocmai acum mi-am dat seama cat de complicat este. Trebuie sa fac "notarized or certified copies" dupa pasaportul si schimbarea de statut ale fetitei mele. Este cineva la scoala la mine care are stampila de notar dar mi-a spus ca ea nu stie daca are dreptul sa faca asta, pentru ca ea se ocupa doar de certificarea semnaturilor.

Unde gasesc un notar care sa imi faca o copie legalizata dupa pasaport? Imi trebuie pentru obtinerea ITIN-ului pentru taxe (pentru copil).

As aprecia daca mi-ati raspunde cat de repede puteti, ca deja a inceput numaratoarea inversa cu taxele si stiu ca dureaza mult tot procesul cu W-7.

Multumesc,

Alessia 

•  01-31-2008, 01:57 PM 70317 in reply to 70314

Re: Cum se pot face "notarized copies" si cine le face?

Eu stiu ca la orice banca gasesti un notar care face copii legalizate sau mergi la un birou de traduceri si zi-le ca vrei doar sa iti legalizeze copia de pe pasaport, fara traducere.Noi mereu am rezolvat la banca sau la tribunal gasesti cate unu care face legalizari dar iti trebuie programare.
  •  01-31-2008, 03:19 PM 70319 in reply to 70317

Re: Cum se pot face "notarized copies" si cine le face?

Multumesc. Tocmai am gasit pe net (greu de aflatTongue Tied, un site care a aparut intamplator) ca trebuie doar ca eu sa semnez o scrisoare pe proprie raspundere in fata notarului si acesta sa o stampileze. Initial credeam ca trebuie pusa stampila pe documente, dar se pare ca doar scrisoarea aceasta trebuie. E o decalratie pe proprie raspundere ca respectivele copii sunt facute dupa original. Site-ul se referea exact la depunerea W-7 pentru ITIN.

Am mai gasit de asemenea ca lista de vaccinari sau un report card de la scoala e acceptabil ca document care sa ateste prezenta copilului aici (pentru cei care mai sunt interesati). 

Daca aveti alte informatii, va rog postati. 

Multumesc Karla, inca o data,Yes pentru informatii! 

View as RSS news feed in XML