Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

us citizenship

Last post 02-10-2008, 12:30 AM by AdrianaLo. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-09-2008, 12:53 PM 70538

us citizenship

salutare tuturor!!!!

am tot citit pe-aici cum ca lumea a luat viza, au luat cetatenia si multe alte vesti bune!!! as vrea sa va felicit si sa va urez un bine ati venit in state....lol...sau " un zbor placut spre state" daca nu ati plecat inca....:)

k...am mai scris acum vre-o saptamana cum ca am fost programat la amprente pentru cetatnie....ei uite ca am primit si programarea interviului...care este pe 27 martie...eu vreau sa plec in romania pe la inceputul lunii iunie, eventual sfarsitul lui mai....deoarece ma casatoresc pe 15 iunie...intrebarea mea este...daca totul merge bine la interviu....stiu ca ar mai dura o luna pentru programarea la juramant...ce ce ar fi sa presupunem la sfarsitul lui aprilie....din acel moment....dupa ce am certificatul de naturalizare in mina...stie careva cam cat dureaza pt un pasaport american? sau...am nevoie de pasaportul american in romania...ca sa dovedesc ca sunt cetatean US? vreau sa aplicam pt cr1 dupa nunta....si as vrea sa stiu ce mi-ar cere cei de la ambasada US din bucuresti...este de ajuns doar certificatul de naturalizare sau am nevoie de pasaport? in fine...in caz in care am nevoie de pasaport...stie careva cat dureaza ? costul pasaportului mi-a spus cineva ca este in jur de 100$...dar mi s-a spus ca pot aplica sa-mi vina mai repede si m-ar costa in jur de 400$ , adevarat? si daca da...ce inseamna mai repede?

mersi mult...si apreciez raspunsurile voastre!!!!

ps...asadar interviul este la sfarsitul lui martie...pentru cei ce sunt nervosi pt timpii de asteptare...la mine a durat destul de putin....s-au miscat rapid...

de la inceputul lui noiembrie de cand mi-au primit aplicatia pina la sfarsitul lui martie....:D

multa bafta va urez....astept intrebari....

Filed under: , ,
  •  02-09-2008, 10:42 PM 70545 in reply to 70538

Re: us citizenship

Pentru pasaportul american poti aplica imediat ce ai primit certificatul de naturalizare. Iata cum poti sa-ti faci pasaportul in regim de urgenta: http://travel.state.gov/passport/get/first/first_831.html. Noile taxe pentru pasaport le gasesti aici: http://travel.state.gov/passport/get/fees/fees_837.html din care rezulta ca totalul taxelor (de pasaport si serviciu de urgenta) este de $160.

Succes! 

•  02-10-2008, 12:10 AM 70546 in reply to 70545

k merci mult....ti-am citit cu ceva vreme in urma un alt post de-al tau....nu -l mai gasesc acum...s-ar putea sa ma inshel...dar ai zis cumva ca tu ai depus juramantul in aceeasi zi in care ai avut si interviul?!?!...nu prea mai mi-aduc aminte cum era....eu stiu ca dureaza ceva vreme sa depui juramantul dupa ce ai interviul...de aceea am fost surprin cand am citit acel post...oricum iti multumesc inca o data...fff utila informatia....acum stau si ma rog sa iasa totul bine...sa pot pleca linistit in tara ca sa facem nunta...:D

ca dupa aia alte probleme incep ca voi demara actele pt viza ei...care prsupun ca voi opta pt cr1...:)

numai bine!!!!

•  02-10-2008, 12:30 AM 70547 in reply to 70546

Eu am avut juramintul in aceeasi zi cu interviul, dar nu se intimpla mereu asa. Depinde de cind au ei programate ceremoniile de juramint pentru mai multi viitori cetateni. Stiu ca dupa amiaza la juramint erau mult mai multe persoane decit vazusem venite pentru interviu dimineata.  

View as RSS news feed in XML