Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

?

Last post 03-31-2008, 12:10 AM by Crisstian. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-20-2008, 07:39 AM 71455

?

Daca intri in US cu viza oferita de loterie,cat timp trebuie sa stai acolo pana poti sa te intorci in Ro.Stiu ca dupa ce ai primit viza ai timp 6 luni sa ajungi in State,daca nu ajungi in acest timp pierzi viza.Sa zicem ca ajung acolo,imi fac intrarea ,iar dupa o luna ma intorc in Ro,unde stau doua trei luni ,dupa care ma intorc in US.Se poate?Sunt pus intr-o situatie foarte proasta cu loteria asta,in sensul ca sunt programat la interviu in mai 08,deci ar trebui sa ajung in state cel tarziu in luna noiembrie 08,doar ca nu pot pleca din tara anul acesta,definitiv.Doar din aprilie 09 pot pleca din Ro definitiv,am un contract de respectat.Sunt angajat al MIRA  si anul viitor imi expira contractul cu ei,daca nu-l respect, sunt obligat sa restitui suma de bani pe care, sa zicem,au investit-o in mine:cazare,cursuri,haine.etc,suma care e destul de importanta.Cati bani iti trebuie la interviu,pe langa taxa de la ambasada si banii de biletele de avion,pt mine si sotie,tinand cont ca avem AOS.Am fost foarte  surprins ca au ajuns si la nr nostru de caz,tinand cont ca era unul destul de mare,de aceea acum trebuie sa le fac toate in graba.In speranta ca nu v-am plictisit va multumesc anticipat.
    ”Mergi tot inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista,fi sigur ca D-zeu il va creea,doar pt a-ti rasplati increderea.”
  •  03-20-2008, 11:30 AM 71461 in reply to 71455

Re: ?

Din cate stiu eu, si asa era acuma 6 ani cand am venit noi, poti sa vi in state imediat dupa ce iti iei viza, stai pana iti vine social security si green cardul, asta cam o luna, cel putin atat a durat la mine, dupa care poti sa te intorci in Romania. Ideea e sa nu stai iesit din state mai mult de 6 luni odata, si mai mult de 2 ani jumate in decurs de 5 ani; cat dureaza pana poti aplica pentru cetatenie.  Deci daca vi in Noiembrie, stai sa zicem o luna dupa care te intorci in Romania, apoi te intorci iar in Aprilie 2009, ar trebui sa fi ok, zic eu, cine stie, poate s-au mai schimbat unele intre timp.

Cu banii la ambasada, e bine sa le dovedesti ca ai cat mai multi. De ex. poti sa le duci contractul dupa casa, daca ai, care dovedeste ca o poti vinde daca iei viza si ai destui bani...., sau alte proprietati. Nu trebuie sa ai banii lichizi in nici un caz, de altfel stiu ca ei descurajeaza metoda asta. Noi cand am venit nu am avut nici casa, nici bani, am avut doar AOS. Am imprumutat de la prieteni, familie, aprox $10,000, pe care i-am transformat in cecuri de calatorie, american express . Imediat dupa interviu le-am vandut inapoi la banca si am dat banii inapoi celor de la care imprumutasem. Nu am avut nici un fel de probleme la interviu.

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  03-31-2008, 12:08 AM 71718 in reply to 71461

de acord cu vpdana

daca ai AOS si cam 5k de persoana in cont (pot fi imprumutati, nu neaparat ai tai) treci interviul fara emotii.

Crisstian
  •  03-31-2008, 12:10 AM 71719 in reply to 71718

cu o singura completare. Asta-i valabil si pentru sotie evident (termenul de expirare al vizei - 6 luni)
    Crisstian
View as RSS news feed in XML