Din cate stiu eu, si asa era acuma 6 ani cand am venit noi, poti sa vi in state imediat dupa ce iti iei viza, stai pana iti vine social security si green cardul, asta cam o luna, cel putin atat a durat la mine, dupa care poti sa te intorci in Romania. Ideea e sa nu stai iesit din state mai mult de 6 luni odata, si mai mult de 2 ani jumate in decurs de 5 ani; cat dureaza pana poti aplica pentru cetatenie. Deci daca vi in Noiembrie, stai sa zicem o luna dupa care te intorci in Romania, apoi te intorci iar in Aprilie 2009, ar trebui sa fi ok, zic eu, cine stie, poate s-au mai schimbat unele intre timp.
Cu banii la ambasada, e bine sa le dovedesti ca ai cat mai multi. De ex. poti sa le duci contractul dupa casa, daca ai, care dovedeste ca o poti vinde daca iei viza si ai destui bani...., sau alte proprietati. Nu trebuie sa ai banii lichizi in nici un caz, de altfel stiu ca ei descurajeaza metoda asta. Noi cand am venit nu am avut nici casa, nici bani, am avut doar AOS. Am imprumutat de la prieteni, familie, aprox $10,000, pe care i-am transformat in cecuri de calatorie, american express . Imediat dupa interviu le-am vandut inapoi la banca si am dat banii inapoi celor de la care imprumutasem. Nu am avut nici un fel de probleme la interviu.
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)