Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cum imi pot lua si cainele in U.S.A.?

Last post 05-06-2008, 01:31 PM by ile. 18 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-31-2008, 03:03 PM 71729

Cum imi pot lua si cainele in U.S.A.?

Cum pot sa imi transport cainele in SUA ? Eu am aplicat pentru o viza K1, petitia mi-a fost aprobata si ma voi programa la interviu in curand, doar sa treaca harababura cu summitul, dar nu am nici o idee ce este necesar sa intreprind pentru a-mi putea lua si cainele. Ii trebuie si lui un fel de viza? Pot sa sun doar sa-i iau bilet de avion? Imi trebuie ceva hartii speciale pentru el? Si-a mai dus si altcineva animale in SUA , pisici sau caini si care e cea mai simpla solutie?

Multumesc

PS : Nu stiam in alta parte unde sa postez si eu si cainele emigram :))

•  03-31-2008, 03:50 PM 71733 in reply to 71729

Re: Cum imi pot lua si cainele in U.S.A.?

Uite un topic referitor la intrebarea ta:

http://forum.romportal.com/forums/thread/61371.aspx

Daca mai ai intrebari, nu ezita sa le pui.

"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
  •  04-01-2008, 03:35 PM 71764 in reply to 71733

Multumesc mult pentru informatii !!! Smile

M-am mai linistit putin, in sensul ca daca alti oameni se bucura de animalutele lor aduse din romania, cu siguranta nu gresesc daca si eu cred in sansa noastra. Nu am reusit sa citesc absolut tot de pe site-ul pe care l-ai recomandat, asa ca inca n-am raspuns la intrebarea daca il vor tine sau nu in carantina, da` ma voi mai stradui si maine sa ma elucidez. E cu adevarat ingrijorator faptul ca delta airlines stopeaza transportul lor in perioada 15 mai-15 septembrie, ca printul asta mic al meu nu va sta cuminte intr-o cusca si va trebui sedat si ca nu exista nici o cursa directa bucharest-miami, asa ca va trebui sa suporte si o transbordare... Tongue Tied

Exista cateva mici dezavantaje, da` nu pot renunta la el si cu cat ma gandesc mai mult la asta, cu atat sunt mai convinsa ca TREBUIE sa-l iau cu mine.

Si merci inca o data pentru mesaj, chiar aveam nevoie de o incurajare.

Flower din partea mea si a lui Pepy

•  04-01-2008, 03:44 PM 71765 in reply to 71764

Cat e de mic catelul? Daca e mic indeajuns sa incapa sub scaunul tau n-ar trebui sa-l pui la cala. E stresant si pt tine si pt el sa fie la cala si cu o oprire pe undeva. E si mai complicat cred. In cazul asta daca vrei sa eviti o oprire pe undeva si doamne'fereste nu stii pe ce maini intra de la un schimb de avion la altul, poate poti sa iei un avion direct Bucuresti-New York, de ex. Si de la New York, conduci pana la Miami sau destinatia ta finala sau vezi pe ce avion mergi cu el. Eu am avut avion direct cu ai mei pana la New York si de acolo am condus, nici nu puteam sa-i pun pe avion in State, pt ca sunt mai 'marisori' asa...peste 100lbs unul din ei. Dar daca al tau e sub 100lbs cu tot cu cu cusca, poti sa-l pui la cala si in State. Asa ca te poti ocupa tu personal de el intre opriri. Stiu ca suna complicat, dar eh...'copii' astia, ce nu facem pt ei? Wink
    "If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
  •  04-02-2008, 02:07 PM 71796 in reply to 71765

MULTUMIM mult pentru sfaturi si lamuriri. Eu si Pepy iti suntem cu adevarat recunoscatori. Big Kiss

Am gasit pe site-ul pe care mi l-ai recomandat (cel cu 'customs and borders of USA') raspunsul la intrebarea mea. Se pare ca voi avea nevoie numai de carnetul lui de sanatate si ii voi mai face un vaccin antirabic just in case Smile si probabil cei de la compania aeriana imi vor mai cere un examen medical inainte de zbor, in rest, cel mai grav lucru care ni se poate intampla acolo, ar fi sa mai platesc consultul unui alt medic veterinar pe aeroport daca li se pare ceva suspect. Asa ca nici vorba despre carantina si alte grozavii praying

Imi ramane totusi problema cu transportul. Pepy e un cocker spaniol dezvoltat. Are 17 kilograme, nici vorba sa incapa intr-o cusca, sub un scaun.

Pe de alta parte NY e la 2000km de Miami si probabil parcurgerea acestora in masina il vor agita si mai tare.

Da` voi gasi o solutie, acum ca stiu despre ce e vorba, poate gasesc un zbor direct din Budapesta sau dintr-o tara vecina. Sa rezolv cu interviul si urgent voi da telefoane la toate companiile aeriene, sufletel e musai sa ma insoteasca.

Iti ramanem indatorati,

ile si pepy

•  04-04-2008, 01:17 PM 71907 in reply to 71796

Buna,eu sint cea care si-a luat pisica in America in postul recomandat.Numai ca eu am avut avantajul sa il pot lua cu mine in avion.Daca e asa de mare nu ai alta sansa decit sa-l lasi in cala,insa fa tot posibilul sa fie un zbor direct,,eventual nu zbori din Bucuresti in SUA,ci mai intai zbori pina in Italia sa zicem,stai acolo o noapte si dupa aceea de acolo ai alt zbor rezervat,direct in SUA.Intereseaza-te cu mare atentie de conditiile din cala,sa nu fie prea cald sau prea frig.Din cite am citit si eu si mi-a spus si veterinarul,mai bine nu sedezi animalutul,pentru ca din cauza schimbarii de presiune ,sedativul s-ar putea sa aiba un alt efect,uneori chiar tragic,si nu esti linga el sa-l ajuti.Mare grija si succes sa-ti aduci cainele in SUA!
  •  04-04-2008, 05:37 PM 71912 in reply to 71907

Iti multumim din suflet pentru informatii...E atat de bine cand cineva iti intinde o mana de ajutor...Si e incurajator cand afli ca sunt oameni care se bucura alaturi de vechiul lor prieten bun, chiar daca au inceput o alta viata, intr-o alta parte de lume...

Si totusi, suntem asa de tristi...E o alegere atat de dificila...Pepy (cainele meu) este obisnuit sa stea cu mama ziua, cat sunt eu la serviciu sau daca am vreo deplasare, da` nu cred sa supravietuiasca dupa plecarea mea, ma iubeste atat de mult si in trei ani de viata, a stat fara mine doar o saptamana. Pe de alta parte, pepy se jeleste daca il inchizi intr-o camera, nici nu se pune problema sa-mi fac vreo speranta ca va sta cuminte in cusca sau poate il subestimez, este foarte istet. Deci, dupa cum observi, habar n-am momentan cum reusesc sa rezolv situatia. Am renuntat sa ma gandesc la ce-mi doresc eu, doar lui sa-i fie lui bine...

Sau poate cumpar o barca si traversam oceanu` togheter...

Nici nu mai stiu ce sa zic sau sa fac, sa rad, sa plang... 

Mii de multumiri inca o data si sa ne scuzi daca am fost niste plangaciosi...

Flower pentru ca ne-ai daruit un zambet in seara asta

•  04-04-2008, 10:28 PM 71915 in reply to 71729

noi am venit cu ciinele in august 2007 un boxer de 36kg am schimbat avionul la varsovia si am avut intirziere de vreo 5 ore,am vorbit la aeroport in varsovia si am scos ciinele la plimbare pentru 30 de minute in total de acasa din romania pina la new york am facut 27 de ore si totul a fost in regula.nu trebuie sa fii stresata ciinele in avion are un loc cu temperatura care o ai si tu in avion e tratat bine nu sunt probleme.trebuie sa iti face actele pentru ciine care sunt mai multa alergatura,daca iesi din romania in ue iti trebuie pasaport si cip,la aeroport la otopeni iti trebuie medicul veterinar din aeroport sa iti dea avizul si oricum chiar daca ai toate actele trebuie sa ii dai si lui o atentie.daca mai ai nelamuriri si mai vrei niste sugestii intreaba si iti voi raspunde
  •  04-05-2008, 03:39 AM 71916 in reply to 71915

Eu si Dog iti multumim din suflet !!!

praying cred ca ne-a ascultat Dumnezeu rugaciunile...Smile Am intrebat toate cunostintele, colegii, prietenii daca stiu pe CINEVA care si-a luat cainele in U.S. si toti au ridicat din umeri... 

E clar ca ai un caine model, sa fie el cuminte 27 de ore...A dormit in avion? N-a plans, nu a latrat, a asteptat pur si simplu?

Tocmai ne pregateam sa plecam la veterinar sa ne spuna si el tot ce stie. Pot sa te mai deranjez inca o intrebare? Smile

Ce acte imi trebuie mai exact pentru el? Are carnet "la zi", pasaport, rezolvam astazi si cu microcipul si poate ii mai face un vaccin antirabic pt ca asa doresc americanii, ce altceva mai e nevoie sa fac?

Multumim pentru timpul acordat, pentru informatiile furnizate si sa-i dati un Big Kiss baiatului cuminte din partea noastra !!!

•  04-05-2008, 01:02 PM 71917 in reply to 71916

sa stii ca nu stiu daca ciinele a plins nu l-am vazut decit la varsovia si la new york in rest nu il vezi nu il auzi,cred ca a fost putin speriat de zgomotul motoarelor in rest in 2 zile era cel mai fericit ciine.

deci in afara de pasaport si microcip care aici in america nu prea ii intereseaza dar iti trebuie in ue ai nevoie de "certificat de sanatate pentru export de pisici si caini din romania"care este si in limba engleza este un document eliberat de ministerul agriculturii prin directia sanitar veterinara locala judeteana certificatul este valabil 7 zile.la aeroport sau la vama iti trebuie avizul medicului veterinar al punctului de iesire din tara pentru un aviz.noi am vorbit de 3 ori cu medicii de la otopeni pentru ce acte ne trebuie si cind am ajuns la aeroport a zis ca nu avem toate actele sa rezolvat romaneste 60 de lei.

trebuie sa vorbesti cu compania aeriana sa rezervi loc pentru ciine pentru ca mi se pare ca nu e loc decit de 2 animale in avion in locul special rezervat iar o parte din companii nu transporta animale vara.

in america prin toata alergatura de la inceput sfatul meu este sa ii faceti asigurare medicala pentru ca noi nu i-am facut si la 3 saptamini a facut o indigestie si doctorul ne-a costat 300$ asa daca cauti pe internet gasesti o gramada de firme de asigurari si nu e scump.

daca mai aveti intrebari eu va raspund

•  04-05-2008, 05:39 PM 71924 in reply to 71912

ile, daca vrei sa fii un pic mai linistita cu cainele pus la cala, incearca sa-i cumperi o cusca cu o marime mai mare decat ii trebuie. Sa aibe un pic de spatiu sa se miste daca are nevoie. Si o patura sau ceva moale pe care sa stea, dar ceva care poate ar trebui sa arunci dupa ce ajungeti in SUA. De frica, stres, etc se intampla sa faca 'surprize' si in cusca. Asa ca sa fii pregatita. O jucarie, un os sau o minge, orice il face fericit sa aibe cu el. Din cate stiu, e un pret standard caine la cala, deci n-ar trebui sa coste mai mult daca ai cusca mai mare sau mai mica. Cel putin asa a fost la Alitalia cu care am venit eu.

Cainii mei au fost foarte traumatizati de drum, schimbare de ambient, si totul nou pt ei. Nici n-am ajuns bine acasa s-au incins la niste batai, de nu stiam care pe care se omoara. Si la o saptamana dupa ce i-am adus aici tot se mai luau la batai din cand in cand (era si o chestie de shefie, cine-i noul alpha in casa). Si asta in situatia in care in Italia erau cei mai buni prieteni ever. Nu vreau sa te sperii, dar orice caine se manifesta diferit in situatii stresante. Avand unul , nu are cu cine sa se ia la bataie, dar sa-i acorzi multa atentie, pt el, tu esti everything.

Cat despre daca o sa stea cuminte in cusca...pai nu prea are de ales, din nefericire. Unul din cainii mei e la fel ca Pepy al tau. Plange daca nu-s in aceeasi camera cu el, panicos din fire (nimeni nu doarme in casa daca ploua noaptea de ex, ca plange in disperare), si e foarte activ...genul care nu se opreseste niciodata din mers, patruleaza in continuu. Ei, si pus in cusca, nu prea a avut de ales. Cusca a fost un pic mai mare decat ii trebuia si se misca destul de bine acolo, i-am dat o minge sa roada la ea....si gata, a trecut oceanul si el. Smile

Grija mea cea mai mare a fost sa fiu sigura ca-s in acelasi avion cu mine. Am intrebat vrei 2 stewards din avion sa controleze daca-s cainii acolo in cala.  In rest bafta si sa ne zici cand ajungi cu el aici cum a fost experienta.

Immanuel Kant
  •  04-18-2008, 01:28 PM 72350 in reply to 71924

Wink [;)] Re: Cum imi pot lua si cainele in U.S.A.?

Ma scuzati, nici MULTUMESC pentru ultimele informatii nu am zis...Imi asum toata responsabilitatea pentru comportamentul meu atat de "indatoritor".

Am un serviciu care abia imi mai lasa timp pentru respirat si interviul la consulat e saptamana viitoare, asa ca am un stres suplimentar cu stransul dovezilor, dar imediat ce iau viza, voi obtine si atat de mult visatul concediu si mai voi ocupa exclusiv de transportul lui Pepy.

Intre timp am aflat ca exista niste pastilute pe care i le-as putea administra inainte de urcarea in avion. Aveti cumva vreo idee daca sunt eficiente sau nu?

Mii de scuze pentru intarziatul MULTUMESC si un great week-end Smile

ile si Dog

•  04-19-2008, 09:55 AM 72366 in reply to 71729

• OanaC is not online. Last active: 06-18-2008, 04:06 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Da eu cum imi pot lua cainele in Romania? Am de gand sa plec in iunie si sa stau acolo mai toata vara ( daca imi apropa slujba cererea de FMLA) insa am inteles ca multe companii aeriene nu transporta animale in cala pe timpul verii??  Am un Newfoundland care este foarte mare, deci exclus luat in cusca si bagat sub scaun LOL ... De ce nu transporta animale vara ? 

•  04-19-2008, 12:12 PM 72367 in reply to 72366

Da, asa stiu si eu ca pe timpul verii unele companii au restrictii, dar nu toate. Cred ca trebuie sa iei fiecare companie in parte si sa intrebi la ei. O alta sugestie ar fi sa intrebi la o agentie de turism (ei stiu toate caile cum sa faci sa-ti duci cainele in Europe). Iti spun cu agentia pt ca eu am incercat toate caile posibile cu online reservation si numai nervi mi-am facut cu aia de la customer service, de fiecare data cand sunam imi ziceau altceva (referitor la documente, kennel, greutate, etc). Asa ca sotul meu s-a dus la o agentie, si tipa de acolo ne-a gasit biletele, avionul, si ne-a asigurat  de toate informatiile de care aveam nevoie (in plus cu agentia ai pe cine lua la intrebari daca e nevoie).

La Chelsea ta cred ca-ti trebuie giant kennel (eu am avut giant kennels pt ai mei si a fost destul de comod pt ei, iar unul dintre ei e doar un pic mai mic decat al tau...apropo, cand o vedem pe don'soara Chelsea cat a crescut Smile  ?)

Pt dus inspre Europe cu cainele, nu-s sigura de aia zic sa intrebi, dar cred ca-ti trebuie EU pet passport (intreaba la vet). Stiu asta pt ca m-a intrebat si vetul in Italia si vamesii italieni la plecare daca ma intorc cu cainii inapoi in Italia...in cazul ala ar fi trebuit sa le arat pasaportul pt caini.

Immanuel Kant
  •  04-20-2008, 08:19 AM 72376 in reply to 72367

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Multumesc mult pentru info arissa. Am intrebat la vet deja si imi zice ca nu imi trebuie decat documentele cu toate vaccinele care le-a facut Huh?  . Am sa mai intreb o data sa fiu sigura ca asta mi-a zis. M-am uitat pe website la Delta si au niste preturi la giant kennel....  mama mama, ma costa Chelsea cat un bilet pentru adult Smile  

Am sa ma uit printe pozele pe care le am si am sa pun una la galeria mea... A crescut ceva. Nu am fost de ceva timp la vet asa ca nu stiu sigur cate lbs are, insa pot sa iti zic ca in 2 labe e cat mine de mare si cu o singura miscare de coada o da jos pe fi-mea Big Smile  si are doar 8 luni  neimplinite

•  04-20-2008, 12:13 PM 72385 in reply to 72376

OanaC:

A crescut ceva. Nu am fost de ceva timp la vet asa ca nu stiu sigur cate lbs are, insa pot sa iti zic ca in 2 labe e cat mine de mare si cu o singura miscare de coada o da jos pe fi-mea Big Smile  si are doar 8 luni  neimplinite

Mititica, dragalasa Big Smile

Da, si eu ma speriasem cu cainii mei cand am vazut preturile la Delta...si dupa zeci de telefoane la customer service (la ei, si alte 2-3 companii) in care imi dadeau un alt estimate de fiecare data...de aia s-a dus sotul la agentie.

Oana, o alta optiune cu cainele mare la cala, e sa o pui ca bagaj de mana. Eu cand mi-am adus cainii, i-am pus ca bagaj de mana (aveam dreptul la 2 bagaje, 2 cainii aveam = iesea socoteala), am avut cu mine doar un rucsac care l-am luat in avion cu mine. Si de aceea m-a costat doar pet fee de 125 de euro de caine (plus exchange-ul de rigoare)...si cred ca ar trebui sa fie aproximativ acelasi fee indiferent de directie: Europe - US ori US- Europe. Ma gandesc ca poate pt tine n-o fi o optiune sa lasi un bagaj acasa si s-o pui pe Chelsea ca 'luggage' (inteleg, caine, copil, plus luni de zile plecata...eu mi-as lua casa cu mine :)). Dar asta ar fi o alternativa ca sa nu platesti cel putin o mie de $ pt caine. De aia, cred ca la o agentie gasesti niste raspunsuri mai clare decat la un telefon cu some indian. De giant kennel, ti-as trimite eu unul daca ai nevoie, stiu ca si alea costa ceva. Smile

Immanuel Kant
  •  05-05-2008, 02:25 PM 72647 in reply to 72376

Buna Oana,

Ai gasit bilet pentru Chelsea? Eu incerc de vreo doua zile sa iau unul pentru Pepy si inca n-am rezolvat problema. E asa dificil sa comunici cu companiile aeriene...  [:'(]

Am incercat si cu agentiile de voiaj de aici, asa cum ne-a sugerat arissa, da` tot n-am iesit din impas. Sper sa fii gasit tu o solutie, ca mai e putin si vine vara si atunci chiar il aduc inot Tongue Tied

Multi  Big Kiss pentru voi din partea mea si a lui Pepy

Si multumim anticipat pentru raspuns.

•  05-06-2008, 05:06 AM 72665 in reply to 72647

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Buna.... Din pacate nu am luat inca bilet pentru ca cererea mea de FMLA de la munca nu a fost inca aprobabta/ Pana nu ma aproba nu stiu exact cand plec si cand ma intorc. Stiu cu aproximatie ca o sa fie jumatatea lui Iunie -> august la sfarsit , dar nu e inca batut in cuie.Cum reusesc sa iau am sa postez aici. Succes in continuare, sper sa gasesti bilet

•  05-06-2008, 01:31 PM 72680 in reply to 72665

Buna Oana,

Multumesc mult pentru raspuns.Smile

Am reusit azi sa iau bilet pt mine si Pepy. Party!!! Mergem cu Lufthansa. A costat biletul 930 euro pt mine, 90 pt el si 166 cusca. Facem un stop in Frankfurt si vom sta acolo doua ore (exact cat au ei nevoie sa mute cusca dintr-un avion in altul). Pepy nu este considerat bagaj, asa ca pot pune avea doua genti de cate 23 kg in cala.

O zi buna,

Ile

View as RSS news feed in XML