alinaaliss: daca ne casatorim, eu voi obtine automat green-card-ul sau vor mai trece cativa ani pana il voi obtine? cati anume? iar daca va mai dura, eu voi pierde viza de turist si nu voi mai putea sa il vizitez in tot acest timp? exista o alta solutie sa obtin green-card imediat? sau imediat dupa ce ne casatorim eu voi obtine un permis de munca provizoriu si ma voi putea angaja aici oriunde? este foarte important pentru mine sa stiu daca voi putea sa fac un master aici sau chiar sa muncesc. Ar fi foarte bine sa imi pot castiga si eu existenta aici pana la sosirea green-card-ului.....
va multumesc aniticipat, in speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva cu aceasta mica problema. O zi placuta mai departe!
Eu zic sa faci orice numai sa nu te casatoresti.Vor trece probabil ani buni pana cand prietenul tau va putea aplica pentru cetatenie,si numai atunci cand el va deveni cetatean va putea aplica pentru tine ca sotie pentru schimbare de statut.Parerea mea e sa te intorci in tara cand iti expira termenul de sedere si sa ai grija sa nu abuzezi de viza de turist pentru ca daca tot intri si iesi din sua cu viza de turist la un moment dat ei pot chiar sa ti-o ia,daca te suspecteaza ca motivul tau de calatorie e de fapt altul.Ei iti dau 6 luni intr-adevar dar de fapt daca stai cele 6 luni,pleci apoi te intorci si stai iar 6 luni si tot asa,nu le place de loc.
Deci eu zic sa te intorci in romania si sa incerci sa iti iei alt tip de viza,de student sau de munca,daca vrei sa fi cu el in sua.Cam asta ar fi solutia si inca o data ai grija cu viza de turist nu abuza de ea,eu am fost in situatia ta ,am tot calatorit in sua cu viza de turist,am stat cele 6 luni si cam la a 3-a intrare mi-au facut mari probleme,cat pe aci sa imi puna interdictie.Un alt tip de viza ti-ar da mai multa libertate,desi stiu e mult mai greu de obtinut.
Bafta!!