Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Bilete avion RO,$ please help

Last post 05-29-2008, 10:01 AM by Anaicad. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-13-2008, 06:45 PM 72163

Bilete avion RO,$ please help

Am o rugaminte la cei care pleaca vara asta prin Ro,si ati cumparat deja biletele de avion, daca puteti sa ma ajutati cu informatii despre agentiile prin care le-ati cumparat, modalitatea de contact, si niste preturi informative. Studiind cateva site-uri m-am ingrozit cand am vazut preturile pt iunie-august!!!!!!!!!!!

Am contactat 2 agentii, in baza informatiile mai vechi gasite pe acest site, dar nu pareau f dornici sa isi vanda biletele. M-am gandit atunci sa apelez tot la voi, "prietenii"de pe romPortal.

mersi. 

Filed under:
  •  04-13-2008, 06:52 PM 72164 in reply to 72163

Re: Bilete avion RO,$ please help

Si eu m-am speriat. $1200-$1300 de persoana. E sezonul estival si drept sa-ti spun sub 1000 m-as mira sa gasim. E bine de mers in Romania in perioada asta, gasisem pt luna mai la 800, sau la toamna dupa septembrie.

Ohhh, si sa nu mai spun ca unele companii aeriene au pus taxa $25 pt a doua valiza. Angry 

N-am apelat niciodata la agenti, nu stiu de ce am o strangere de inima cu ei. Daca cineva are vreun pont bun, insa, sunt total interesata.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  04-13-2008, 09:30 PM 72165 in reply to 72164

noi mergem in per iunie-iulie si dupa cautari si cautari am luat biletele pe bucatele ca e ceva mai ieftin.adica din Colorado pana in NY am luat round trip, apoi din NY pana in Dublin am luat one way, a costat vreo $300, apoi din Dublin pana in Bucuresti iar one way si a fost vreo $200 si ceva.apoi la intoarcere am laut Bucuresti -Roma one way, apoi Roma-NY one way.In total toate biletele ne-au costat aproape $4000 pentru 2 persoane.daca luam bilete direct Bucuresti ne costa tot cam pe acolo sau mai scump dar nu vizitam nimica.

daca pleci din NY ia-ti pana in Dublin roundtrip si apoi Dublin -Bucuresti roundtrip, deci 2 bilete separate.Dezavantajul e ca trebuie sa iti astepti bagajul in fiecare aeroport si trebuie sa te asiguri ca ai destul timp s aiei urmatorul avion.

Le-am luat de pe kayak.com, nu e agentie, e un portal de cautare a biletelor de avion si iti da cel mai ieftin pret.Daca vrei sa pleci in Romania in vara e cazul sa te grabesti sa iti iei bilet ca preturile se modifica in fiecare zi.

•  04-13-2008, 10:42 PM 72166 in reply to 72163

In mod sigur direct Bucuresti este cel mai bine (cu 1 sau 2 opriri).

Preturi in de 1200-1300 sunt super bune pt acea perioada, mai degraba m-as astepta la 1500. Fiecare zi pe care o astepti poate insemna niste sute de dolari in plus.

Pe partea cealalta exista si posibilitatea ca noul acord semnat de open skies sa inceapa sa isi vada efectele, dar este putin probabil sa se intample atat de rapid.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-13-2008, 11:06 PM 72167 in reply to 72163

Anaicad:

Am contactat 2 agentii, in baza informatiile mai vechi gasite pe acest site, dar nu pareau f dornici sa isi vanda biletele.

Eu de ani buni folosesc Cosmopolitan Travel Agency (586) 445-8585 si numele agentului este Andreea. E f draguta si politicoasa asa ca din partea asta nici o problema. Numai ca acum vreo 2 sapt am sunat-o dupa ce am cautat peste tot si cel mai putin era la vreo $ 1500 si ea tot la pretul asta avea. Cu plecare din Detroit (DTW). Oricum eu prefer prin agentie. De multe ori m-a salvat  .... cu 2 ore inainte de zbor a trebuit sa anulez biletul. Si eram si in aeroport.

•  04-14-2008, 08:02 AM 72171 in reply to 72166

Din ce am studiat pana acum si din info pe care le avem de la agentii biletele sunt undeva intre 1500-1600 pana la destinatia noastra , CLJ.din SC.

Am studiat si varianta  pana la BUD din ATL, dar cu toate cheltuieleile aditionale nu se merita "efortul" de drum suplimentar .

Am incercat si variante "legate" dar cum nu intentionam sa vizitam Europa, am ales bilet direct pana la destinatie.

Cu Andreea de la Cosmopolitan Travel am luat legatura si chiar astept o confirmare de la ea. Are ceva bilet la...1590$, dar am gasit si mai scump la alte agentii. Prefer si eu agentiile pt ca au un pret cu ceva mai mic decat cel de pe site, si in plus nu toate itinerariile afisate sunt si disponibile on-line.              De kayak.com nu stiam ,chiar o sa ma uit.

Acordul de open skies parca e numai pt Europa momentan, (din ce stiu eu), si parca cu anumite state a intrat deja in vigoare.

Cat despre cei $25 pt al 2-lea bagaj poate sa imi confirme cineva ca se aplica numai de catre Delta si United , atat domestic cat si pt Europa? 

Astept si alte informatii daca mai aveti. 

•  04-14-2008, 08:47 AM 72172 in reply to 72163

Anaicad, de unde din US vrei sa vii aici? Si da o data exacta, te rog. Poate te pot ajuta cumva.
  •  04-14-2008, 08:47 AM 72173 in reply to 72171

Anaicad:

Acordul de open skies parca e numai pt Europa momentan, (din ce stiu eu), si parca cu anumite state a intrat deja in vigoare.

Pai pentru Europa este, de aceea l-am mentionat. Si nu este vorba de anumite state ci de intreaga Uniune Europeana. Acordul open skies le permite liniilor aeriene sa zboare in orice oras doresc, nemaifiind blocate ca inainte unde KLM/NWA zbura la Amsterdam, British la Londra, Air France la Paris etc.

Acum fiecare poate zbura oriunde. Rezultatul va fi o competitie intre liniile aeriene ceea ce va duce in final la preturi si servicicii mai bune. Doar ca sigur nu se va intampla peste noapte.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-14-2008, 11:25 AM 72176 in reply to 72172

Re: Bilete avion RO, please help

Sabina:
    Anaicad, de unde din US vrei sa vii aici? Si da o data exacta, te rog. Poate te pot ajuta cumva.

Din SAV, SC,  2 bilete ma intereseaza, de prin 11.06 plecare cu 07.08 return.

In ce fel ma poti ajuta? 

•  04-14-2008, 03:47 PM 72199 in reply to 72172

Sabina:

Sabina, tu crezi ca e mai ieftin sa iei din RO bilete pt plecarea din State spre Ro? M-am interesat si de varianta asta dar au fost mult mai scumpe.

Ai vreo "solutie" sub 1500$ pt mine? Din SAV-CLJ. 

•  05-17-2008, 11:30 PM 73002 in reply to 72171

Anacaid, incearca la companii mari, Air France, Lufthansa etc. Eu am zburat anul trecut Atlanta-Bucuresti cu Luftahnsa la $1000, ma rog, plus un zbor mic si ieftin de unde locuiesc eu pana in Atlanta, dar a fost so cheap ca nici nu se pune Big Smile

Anyway, avand in vedere ca vorbim de zboruri lungi, ai voie 2 bagaje max 20kg sau 50 pounds (regula greutatii difera cu 2-3 kg de la companie la companie), iar in cabina ai voie pe langa poseta ta cu inca o geanta mica, rucsac etc. De ex eu am avut geanta de umar cu echipament foto plus un rucsac, destul de burdushit, as zice eu, dar nu risca sa fie prea mare.

By the way, daca nu te arde data plecarii si a intoarcerii si stii sigur ca nu se va modifica nimic...www.priceline.com - Name Your Price - you get the best deal. Dar trebuie sa fii 100% sigura inainte sa dai click pe Next, cause there's no way back, nu dau refunds, nu schimba datele!!! EVER!

Mai este www.vivatravel.ro din Cluj, cu ei am venit in US - preturi fff bune, insa e putin hassle cu trimis credit card paperwork back and forth to Romania.

I hope it helps. Muta bafta si calatorie faina spre Romania.

Filed under:
  •  05-29-2008, 10:01 AM 73285 in reply to 72167

Re: Bilete avion spre RO

Eris:
    Anaicad:

Eu de ani buni folosesc Cosmopolitan Travel Agency (586) 445-8585 si numele agentului este Andreea. E f draguta si politicoasa asa ca din partea asta nici o problema.

Finally, am cumparat biletele prin...Cosmopolitan Travel Agency. Am tinut neaparat sa postez pentru a confirma ca Andreea este intr-adevar o tipa serioasa si ca am colaborat f bine cu ea. Fata de ofertele altor agentii ne-a oferit cel mai bun pret. Adresa ei de email este andreea@ctsfares.com si ,f imp, raspunde promt la mesaje, la telefon fiind mai greu de prins.

Recomand totodata si pe baietii de la zboruriromania.com, Claudiu&Bogdan, cu care deasemenea am colaborat f bine. Tel lor este :847-387-8056.

View as RSS news feed in XML