Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

mi-am luat bilet spre romania, am nevoie de info

Last post 04-20-2008, 10:14 AM by ambraa. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-17-2008, 09:29 PM 72333

mi-am luat bilet spre romania, am nevoie de info

buna! dupa un an, in sfarsit ma duc acasa pt 10 zile( atat am putut sa-mi liber de la serviciu). plec in 4 zile, ca sa prind pastile. dar nu mi-a venit inca, green cardul, ( a fost aprobat dupa interviu) am doar advanced parole paper si vreau sa intreb daca a avut careva probleme la aeroport din cz asta. orice alte informatii mi-ar fi de ajutor, mai ales ca e prima data cand plec singura pe avion si mi-e frica sa nu cumva sa il pierd sau sa ma ratacesc prin aeroport:P

multumesc mult de tot! 

•  04-18-2008, 07:38 AM 72338 in reply to 72333

Re: mi-am luat bilet spre romania, am nevoie de info

Din experianta personala iti spun ca sotul meu nu a avut nici o problema intr-o situatie similara. Numai ca a trebuit sa raspunda la cateva intrebari in plus prima data cand a iesit din US pe baza Advance Parole (comparativ cu alte dati).

Si nici pe altii nu i-am auzit sa aiba probleme. In Romania inapoi nu te trimit ei....

•  04-18-2008, 08:54 AM 72339 in reply to 72333

Elissa, problema la tine este faptul ca ti-a fost aprobat GCul. In acel moment APul tau a devenit nul.

Eu ti-as sugera sa iti faci un InfoPass urgent si sa mergi sa explici situatia. Poate iti pot pune stampila in pasaport (stampila care are echivalent de green card) si atunci sa fi ok.

Ai postat foarte tarziu. Inca odata, eu nu as risca sa plec fara sa vorbesc cu CISul intai.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-19-2008, 03:42 PM 72370 in reply to 72339

good point, alien! de cand am citit mesajul tau ma tot gandesc, am cautat prin hartii sa vad daca am un receipt number sa imi verific statusul. pt ca eu de cand am fost la interviu nu am primit nici un mail notice ca GC a fost aprobat si e pe drum, eu doar am presupus. nici nu stiu dc urmeza sa primim o notificare sau pur si simplu green cardul direct. asadar, eu am fost la interviu pe 25 ianuarie, si nu am avut examenul medical completed, am trimis plicul o luna mai tarziu, dar tipul care ne-a intervievat a zis ca dosarul e aprobat si va fi trimis mai departe cand vor primi rezultatele de la analize. pe 19 martie au primit plicul cu examenul medical si asta a fost ultima confirmare postala.

alien, sorry pt confuzie si multumesc mult pt ajutor! 

•  04-20-2008, 10:14 AM 72379 in reply to 72370

Eu am avut probleme.Aveam AP cind am plecat in RO,dar in timp ce eram acolo mi-a fost aprobat GC.La aeroport nu m-au lasat sa plec,asa ca sotul meu a trebuit sa-mi trimita GC prin posta si de-abia atunci am putut sa plec.Ai mare grija.
View as RSS news feed in XML