raspunsul meu s-a r putea sa vina prea tarziu.In cazul meu de exemplu,prima data cand am intrat in sua mi-au dat 6 luni,dar am stat numai 3 saptamani.Apoi m-am intors la o luna,din nou mi-au dat 6 luni,fara nici o problema si iar am stat vreo 3 saptamani.Si tot asa in anul respectiv am intrat in sua cam de vreo 5 ori si de fiecare data mi-au dat 6 luni si cam la 2 luni a fost fiecare intrare.Dar nu am stat mai mult de doua, trei saptamani, per intrare.
La un moment dat dupa o intrare am stat 5 luni din cele 6 .Apoi m stat o luna afara si iar m-am intors.Atunci a fost o problema.M-au chemat intr-o sala speciala si m-au intrebat de fapt care e scopul vizitei mele in sua(vreo 3 ofiteri diferiti incercau sa ma prinda cu vreo minciuna),daca muncesc ilegal sau care e treaba cu vizitele mele.Ideea era ca eu chiar eram o turista,nu munceam ilegal,si chiar mergeam in vacante pe teritoriul sua pe parcursul sederii.A fost in favoarea mea ca aveam printate niste bilete de croaziera si niste bilete ptr o alta vacanta in sua, deci am demonstrat ca scopul meu era intr-adevar turistic.
Mi-a mers asa cam alte 2 -3 intrari dar intotdeauna cu stres si cu interogarile de rigoare in sala speciala,deja ma asteptam sa ma cheme deoparte,dar in favoarea mea era intotdeauna ca le aratam diferite bilete si planuri de calatorie pe parcursul sederii.O data chiar l-auu sunat pe prietenul meu sa il intrebe care e treaba,dc intr-adevar stau la el si dc calatorim atat de mult.In final nu a mai mers si dupa o iesire pe o croaziera la intoarcere mi-au dat inapoi acelasi termen de iesire dat original la intrare cu 6 luni in urma.
Deci mare grija,problema nu a fost cand am stat numai 3 sapt ci atunci cand am inceput sa stau cam 5 luni odata.Nu abuza,e riscant Eu zic ca sunt sanse sa iti dea tot 6 luni a doua oara,dar s-ar putea sa te cheme in sala speciala,nu te speria,doar ai grija sa raspunzi la fel la intrebarile lor,dc mai multi ofiteri te vor lua la intrebari.Eventual sa ai cu tine ceva dovezi ca intr-adevar scopul calatoriei tale este turistic,sau sa spui ca e un eveniment de familie de exemplu,ceva care sa justifice intrarea ta din nou numai dupa o luna.