Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

DV-2008

Last post 05-19-2008, 01:19 PM by Anaicad. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-13-2008, 09:48 PM 72882

DV-2008

Buna ziua,

Va scriu in speranta de a primi niste indrumari si sfaturi utile din partea Dumneavoastra.

Prietena mea a primit azi plicul de la DV-2008. De aici incepe totul. Am inceput sa citesc pe forum postarile anterioare insa cantitatea de informatie este foarte mare si de aceea ii rog pe cei binevoitori sa imi raspunda si postarii mele.

Noi suntem impreuna de 4 ani. Ea a fost deja de 2 ori in USA cu viza J-1, iar eu momentan ma aflu in USA cu viza H2B. Eu sunt pentru a patra oara in USA, prima oara cu J-1, iar urmatoarele cu H2B.

Noi am vrea sa ne casatorim, tocmai pentru a putea reveni amandoi si pentru a obtine Green Card-ul. Stiu ca plicul trebuie trimis cat mai repede dupa ce a fost primit si de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Noi am dori sa ne casatorim, dar nu as vrea ca ea sa aiba dificultati sau impedimente in obtinerea vizei, datorita mie. De aceea va intreb daca ar fi bine sa ne casatorim inainte de a completa si trimite primul plic. Nu o sa fie semne de intrebare pentru ofiterii consulari faptul ca ne-am casatorit asa de brusc in jurul datei cand ea a primit primul plic? Mai ales tinand cont de faptul ca eu sunt in USA, iar acest lucru va putea fi verificat ulterior.

Daca ne putem casatori, iar mentionez: fara ca ea sa aiba de suferit ulterior din aceasta pricina, cand ar fi mai bine sa o facem? Inainte de a trimite primul plic? Dupa ce trimite primul plic, dar inainte de a-l trimite pe al doilea?

Nu sunt familiarizat cu aceste proceduri si de aceea va cer un sfat cat mai competent, sau o indrumare despre cum ar trebui sa procedam in conditiile date.

Va multumesc anticipat si va urez succes!

•  05-14-2008, 08:58 AM 72890 in reply to 72882

Re: DV-2008

daca nu a ajuns la primul interviu e bine sa fiti casatoriti, daca e intre primul si al doilea interviu puteti sa va casatoriti daca are deja viza dureaza 5 ani pana la cetatenie. Important la ambasada sunt dovezile relatiei voastre. F. importante.

http://forum.romportal.com/forums/thread/9715.aspx

•  05-19-2008, 01:19 PM 73031 in reply to 72882

Re: DV-2008

Cred ca ai vrut sa scrii DV 2009...Nevermind.

Ideea e urmatoarea: prietena ta sa trimita actele din primul plic primit de ea la KCC cat de curand (daca nu l-a si trimis deja) conform instruciunilor primite . Apoi voi va puteti casatori, urmand sa trimiteti copia certificatului de casatorie si o adresa insotitoare tot la KCC ,astfel incat ei sa va programeze pe amandoi la interviu, care incep la 01 oct 2008.

Mare atentie insa la CN (case number ) pe care il are ea la loterie.!!!!!!!Daca aceste e f mare (de ex peste 20.000) sunt sanse ca prietena ta sa nu mai prinda viza.

Dar daca tot va iubiti si vreti sa va casatoriti, atunci ..nu mai conteaza.

View as RSS news feed in XML