Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Daca mama primeste cetatenie copilul ei de 10 ani primeste si el?

Last post 03-12-2009, 08:49 PM by Lori1. 14 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-21-2009, 05:07 PM 78688

Daca mama primeste cetatenie copilul ei de 10 ani primeste si el?

Buna,

Am o neintelegere. Sunt casatorita cu un cetateam american si am primit gc permanet.Vreau sa depun actele ptr naturalizare.

Copilul meu(din casatoria anterioara) are 10 ani. Legal e in custodia mea dar sta la bunici in Romania.

Intrebarea mea este:  Dupa ce primesc cetatenia care este situatia lui?

Ghidul de naturalizare e foarte confuz .

S-a depun actele ptr naturalizare si actele ptr el i130?

Multumesc

•  01-21-2009, 05:44 PM 78690 in reply to 78688

Re: Daca mama primeste cetatenie copilul ei de 10 ani primeste si el?

Daca are rezidenta in State, atunci si el primeste automat cetatenia.

Ce inseamna ca sta la bunici? Are green card sau a stat mereu la bunici si nu are rezidenta in State?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-21-2009, 06:09 PM 78693 in reply to 78690

A stat mereu la bunici nu are rezidenta in State.
  •  01-21-2009, 07:47 PM 78698 in reply to 78693

Daca copilul nu are rezidenta peramnenta si n-a locuit in usa, nu va primi cetatenia odata cu tine. Va trebui sa depui mai intii I-130 pt el, dar totul va merge f repede pt ca-i minor.
  •  01-21-2009, 07:52 PM 78699 in reply to 78698

Multumesc mult ptr.tot!Smile
  •  01-21-2009, 08:42 PM 78700 in reply to 78699

Din pacate s-ar putea sa fie un pic mai complicat.

Acum va trebui sa obtina intai green cardul dar tu nu ai inca cetatenia, deci va intra la o alta categorie. Intr-adevar fiind minor merge mai repede, dar nu la fel de repede ca la cetateni.

Dupa ce devi cetatean insa, cred ca poti aplica ca sa primeasca si el cetatenia, fiind inca minor, dar pt asta trebuie sa vina aici si sa fie facuta dovada ca ai grija de el. Nu cred ca este nevoie sa mai treaca prin green card. Doar ca nu primeste automat acum.

Cel mai bine ar fi sa contactezi un avocat de emigrari pt o consultare sa clarifice toate detaliile.

•  01-21-2009, 10:20 PM 78707 in reply to 78688

Lori, daca ai dreptul sa depui pentru cetatenie acum , depune si merge repede. Cateva luni. Citeste pe aici pe forum cum merge cu cetatenia.

Apoi, cand ai cetatenia poti depune pentru baiat I-130 si cred ca si ala va merge f repede. Eu am depus pentru mama I-130 dupa ce mi-am luat cetatenia si a fost aprobat intr-o luna de zile. Mai sunt pasi de urmat dupa aprobarea lui I130.... dar merge relativ repede. Cel putin va avea GC si il vei putea lua la tine, banuiesc ca asta este intentia ta, sa il tii cu tine tot timpul de acum in colo.

This are my two cents.

Cel mai bun sfat ramane totusi sa contactati un avocat de imigrari..... daca vrei ca baiatul sa obtina cetatenie direct, fara sa mai treaca prin GC.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  01-21-2009, 11:24 PM 78708 in reply to 78688

Lori1:

Buna,Am o neintelegere. Sunt casatorita cu un cetateam american si am primit gc permanet.Vreau sa depun actele ptr naturalizare.

Copilul meu(din casatoria anterioara) are 10 ani. Legal e in custodia mea dar sta la bunici in Romania.

Intrebarea mea este:  Dupa ce primesc cetatenia care este situatia lui?

Ghidul de naturalizare e foarte confuz .

S-a depun actele ptr naturalizare si actele ptr el i130?

Multumesc

nu e nici o neintelegere aici.

In momentul cand s-a aplicat pt tine cu I130 trebuie sa fie mentionat in acel I 130 si copilul tau. Faptul ca nu e emigrat cu tine nu conteaza. Ce poti face tu acum.

1 Nu aplica inca la cetatenie/. Aplica imediat pt copil cu I130. De fapt sotul tau american aplica. Imi pare rau ca nu ati facut asta pana acum. Aplica pt copil. Procesarea cred ca ia pana la 8-10 luni. El vine aici cu Green Card si cand deja stii ca plicul galben de la NVC e trimis la bucuresti aplica linistita la cetatenie. In momentul juramantului de cetatean DACA ACEL COPIL E IN SALA CU TINE, ARE GREEN CARD, E SUB 21 ANI, IA CETATENIA FARA EXAMEN FARA NIMIC. PREDA GREEN CARDUL SI PRIMESTE PE LOC CERTIFICATUL DE NATURALIZARE. NU AI NEVOIE DE NICI UN AVOCAT. STIU CE SPUN.

2 Daca aplici pt cetatenie, astepti sa iei cetatenia, aplici pt copil dupa, si procesarea e la fel numai ca trebuie sa astepte anii aia 5 plus ce mai implica.

Parerea mea: e mare pacat sa nu profiti de lege si sa nu faci tu copilului cadoul asta.

Nimeni nu iti spune de chestia asta pana in momentul juramantului. Atunci apare cineva care spune de cum vor decurge evenimentele si face apel la cei cu copii posesori de green card sa vie in fata sa inceapa procesarea lor pt naturalizare. Minunat!

•  01-22-2009, 12:21 AM 78709 in reply to 78708

1. Sotul cetatean american nu poate aplica pt copil decat daca il adopta.

2. Daca copilul are sub 18 ani, atunci parintele cetatean american aplica direct pt certificatul de naturalizare, fara sa mai treaca prin green card. Tin minte asta de la cazurile de adoptie cand copiii adoptati primesc direct cetatenia americana. Mai mult ca sigur la fel trebuie sa fie si in acest caz, doar ca ar trebui verificata informatia.

•  01-22-2009, 12:34 AM 78711 in reply to 78709

Ok, am gasit informatiile exacte. Se foloseste de fapt formularul N-600 pt acest caz (se obtine un Certificate of Citizenship, spre deosebire de Certificate of Naturalization). Va trebui aplicat pt viza de emigrare, in ideea ca acest copil va sta in State (si) cu parintele lui cetatean american.

Uite aici ce spun instructiunile:

Who Should Use Form N-600?
    1. You may use this form if you claim U.S. citizenship either by action of law while residing in the United States or by having been born outside the United States to U.S. citizen parent(s).

2. If you are the biological or adopted child of a U.S. citizen, you were born outside the United States, and you are claiming citizenship by action of law, you automatically become a U.S. citizen if:

A. You have at least one parent who is a U.S. citizen, whether by birth or naturalization; and
    B. You regularly reside in the United States in the legal and physical custody of your U.S. citizen parent; and
    C. You have been lawfully admitted for permanent residence (NOTE: If you entered the United States as an adopted child, you must have been admitted as an IR-3 (child adopted outside the United States). If you entered as an IR-4 (child coming to the United States to be adopted), a final adoption must take place for this section of law to apply to you; and
    D. You have not yet reached your 18th birthday; and
    E. You are a biological child, you were legitimate, or you were legitimated while in the legal custody of your legitimating parent(s) prior to reaching your 16th birthday; or
    F. You are a biological child born out of wedlock and you have not been legitimated and your mother naturalizes as a U.S. citizen.

NOTE: If you are now over the age of 18 years but all of the above conditions applied to you before your 18th birthday and you were under the age of 18 on February 27, 2001 (the date the law took effect), you may file this form to obtain a certificate of citizenship.

http://www.uscis.gov/files/form/N-600instr.pdf

•  01-22-2009, 06:22 AM 78713 in reply to 78709

Pe linga ce-ati spus voi, am sa adaug:

Copilul trebuie sa fie sub 18 ani, si nu 21 cum spui tu, Garcea (s-au mai schimbat lucrurile le emigrarile prin casatorie). Din fericire, copilul e de 10 ani.

Tatal, adica sotul mamei nu trebuie sa-l adopte ca sa depuna I-130, daca copilul a fost trecut in aplicatia initiala a mamei (I-130) 

Copilul primeste cetatenia odata cu parintii/parintele, numai daca intruneste conditiile de rezidenta, adica daca a locuit aici cel putin 18 luni. Ori copilul e in Romania la ora asta. Dar, daca vine, in momentul cind implineste 18 luni de rezidenta e considerat cetatean pe baza mamei. Nu-s sigura cum procedeaza, eu as proceda cum spune The Alien, adica as depune N-600, as plati cei $460 pt citizenship certificate. Altfel, daca copilul ar fi aici cu parintii de la inceput, nu ar avea nevoie de acest certificat ca sa obtina un pasaport american. oricum, cei $460 merita cheltuiti sa ai o situatie clara, si sa nu mai ai de demonstrat pe ocolite ca esti cetatean.

Cee ce spui ti Alien de copiii infiati, asta e o alta situatie, si-i tratata diferit. Si speculind pe tema asta, daca Romania ar accepta adoptiile internationale, si stepfather l-ar adopta, atunci, cred ca DA, copilul ar veni ca cetatean. 

•  01-22-2009, 11:27 AM 78717 in reply to 78713

Din moment ce nu are rezidenta, nu a fost trecut pe I130 cu mama lui, sau cel putin eu asa inteleg, nu?

In instructiunile de N600, nu scrie nimic de cele 18 luni, unde apare acea informatie?

De ce ar fi altfel cazul unei adoptii? Aici este vorba de copilul biologic, MINOR, care se doreste a fi adus in State.

Mie instructiunile de la N600 mi se par foarte clare. Trebuie aplicat pt o viza de emigrare IR pt copil, prin intermediul unui I130, apoi procesare NVC, interviu ambasada, obtinerea vizei, iar la venirea in State se aplica pt un certificat de cetatenie cu un N600.

•  01-22-2009, 02:02 PM 78720 in reply to 78717

Alien, unii desi trec copiii in I-130 for some reasons, ii "pierd" pe parcurs. Nu stiu ce sa faca, decid sa lase copiii in tara.

Nu mai stiu exact unde, era precizarea nu numai ca acel copil trebuie sa fie LPR, dar si sa locuiasca 18 inainte de a fi considerat cetatean. Voi cauta.

Adoptiile-s tratate diferit, pt ca parintele e deja cetatean la data "dobindirii" copilului.

De acord cu tine, instructiunile-s clare. In discutie au ramas cele 18 luni de rezidenta, si bine-ar fi sa ma insel.Oricum copilul nu dobindeste cetatenia inainte de a deveni LPR.

•  01-22-2009, 03:20 PM 78722 in reply to 78720

milvioara:

De acord cu tine, instructiunile-s clare. In discutie au ramas cele 18 luni de rezidenta, si bine-ar fi sa ma insel.Oricum copilul nu dobindeste cetatenia inainte de a deveni LPR.

What Are the Requirements of the Child Citizenship Act of 2000?

The child must meet the following requirements:

• Have at least one American citizen parent by birth or naturalization;
    • Be under 18 years of age;
    • Live in the legal and physical custody of the American citizen parent; and
    • Be admitted as an immigrant for lawful permanent residence.

In addition, if the child is adopted, the adoption must be full and final.

What Is the Effective Date of the Child Citizenship Act?

The effective date of the Child Citizenship Act is February 27, 2001. Children who met these requirements on that date automatically became American citizens. Children who were 18 years of age or older on that date did not acquire American citizenship from the Child Citizenship Act of 2000.

surse http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1312.html

•  03-12-2009, 08:49 PM 79615 in reply to 78707

Multumesc la toti pentru raspunsuri .

Am depus I-130 si a fost aprobat repede acum am primit de la NVC ( impreuna cu informatiile ptr i-864), ds-3032 "choice of address and agent" ptr fiul meu care este in Romania.

Ce trebuie sa fac cu formularul asta?

Trebuie trimis in acelasi timp cu i-864?

Trebuie semnat de fiul meu?

View as RSS news feed in XML