Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Helpppp! Cum sa ajung in USA mai repede?

Last post 01-31-2009, 01:54 AM by puravida. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-28-2009, 03:42 PM 78866

Heart [L] Helpppp! Cum sa ajung in USA mai repede?

Heart

In God We Trust!
  •  01-28-2009, 05:16 PM 78870 in reply to 78866

Re: Helpppp! Cum sa ajung in USA mai repede?

deocamdata, bine ai venit pe forum. Am inteles ca el e el, mai ramane de inteles daca tu esti o ea sau un el too. Asta ar simplifica lucrurile un pic.

La ce ai postat ar fi cam asa.

1. lasa lucrurile sa decurga in fagasul lor normal. Intelege ca fiecare are limite si o viata privata. Nu impinge lucrurile la extrem daca el nu vrea.

2.daca ai de gand sa te apropii de usembassy, din Bucharest, fa-o la modul inteligent. Prea multe incercari, pt diferite tipuri de viza, te vor pastela in culori super potrivite pt dual intent.

3. La I 864, pt cei care nu se califica, la poverty line, au optiunea lui I 864A (contract intre sponsori) care nu are a face nimic cu romantismul vostru. Ca e tatal lui sau altcineva, asta conteaza super putin.

4. Daca va casatoriti aici (nu stiu unde e aici la tine pt ca la mine aici e peste tot) nu dureaza asa de mult cum ar dura daca stati si "ardeti" fara sa faceti nimic. Vor aparea datele de procesare si pasii necesari si nici nu stii cand trec 6~8 luni (cu ceva noroc un an)

5. Ai sperat ca e ultimul Craciun departe, unul de altul , sa stii ca speranta moare ultima si daca nu faceti nimic, Craciunul cade mereu pe 25.

Si acum concluzia organului de serviciu:

el cetatean american, sa va vedeti fizic de 2 ori in ultimii 2 ani, casatorie, aplicare cu I130 pt CR1 si casa de piatra, restul ...e cancan

daca vii cu K1, vezi prin ce furci caudine trec cei veniti. Daca vii cu CR1, astepti 2 ani scoaterea conditiei si apoi dupa un an cetatenia. Asta daca nu vrei sa "arzi" pe nimic.

Numai bafta!

ca el lucreaza sau nu, conteaza mai putin. Poate veni intr-o vacanta sa se casatoreasca cu tine in Ro, (de ce nu in martie pe 22 ca e vacanta) si apoi aplica pt tine, cu putin noroc la absolvire esti cu el. In multe cazuri se poate lua in calcul si averea ta (citeste cu atentie instructiunile I 864). Sponsorarea e foarte serioasa dar nu imposibila. Incepeti ceva ca restul vine pe parcurs.

Toate actele necesare le gasesti pe site-ul de la uscis.

•  01-29-2009, 03:25 AM 78874 in reply to 78870

Heart [L] Re: Helpppp! Cum sa ajung in USA mai repede?

Heart

In God We Trust!
  •  01-29-2009, 08:41 AM 78878 in reply to 78874

nu e vb numai de banii de bilet. Mai ales daca e numai cetatean strain, si la fisa medicala prenuptiala... sunt alte tarife. Plus cheltuielile inerente. In martie biletele sunt inca ieftine. Dar, daca el nu se grabeste, ce sa-i faci. Cat despre sponsorare, sa va vedem cu certificatul de casatorie si trimis I 130, ca apoi mai intrati si vedem ce si cum. Poate va revedeti prin America Latina again. Casatorii se fac oriunde.

Si cat ai fi de busy cu viata academica, daca vrei se poate. Nu-mi spune tu ca e asa de grea viata lui ca isi doreste sa te vada si nu poate. Inseamna ca America nu mai e tara tuturor posibilitatilor. C'mon. Si un part time job, noaptea ceva, e imposibil sa vrei si sa nu poti. Depinde cat de mult lupta el pt relatia voastra si cat de comod e. Poate ne spui cate credite si-a luat semestrul asta. Asta ar explica multe. Numai bine.

•  01-29-2009, 12:13 PM 78884 in reply to 78878

Heart

In God We Trust!
  •  01-29-2009, 01:35 PM 78887 in reply to 78884

puravida, numai tu poti considera ce sa stergi sau nu de pe un forum, fie el si romportal. Important e ce lasi sau nu, sters in viata ta. Aici nimeni nu o sa iti ia in ras temerile, optiunile, gandurile sau visele tale. Poate si stilul nostru de aici, ne face sa fim mai directi, dar ia numai lucrurile bune, care pot face ceva pt tine. Daca alesul tau are viata asa de incarcata nu il mai stresa si tu, daca spui ca el te-a invatat sa gandesti pozitiv, sa iubesti viata, oamenii si pe Dumnezeu, inseamna ca e ceva de capul lui.

Poate el gandeste mai bine decat mine si stie ce face. Poate e un tip pragmatic si vrea sa le aiba pe toate aranjate in ordine, adica educatie, job, casatorie. El stie ce e mai bine si tu la fel. Acu' eu ce sa spun?! Continuati relatia cum stiti voi dar ochii care nu se vad se uita. Asteapta sa termine studiile, paralel fa si tu ceva pt viata ta, just in case...daca el se retrage sa ai unde te ascunde. Toate deceptiile se mascheaza cel mai bine in munca. Daca sunt de partea ta ar trebui sa spun sa lupti si sa fii cu el...dar cum? Sa te impui sau sa il ceri tu de barbat? Neaahhhh , suna anost! Daca sunt de partea lui, probabil ca ii este lui greu asa cum ii e acum, dar'mite sa mai inchirieze si un apartament unde sa locuiti, pana o sa lucrezi, sa faci primii bani...

Daca alegi timpul pt asteptare, perfectioneaza-ti engleza, mai cauta cazuri ca ale tale si nu il sufoca in rugaminti, epatari, descurajari. Orice barbat de succes are o femeie puternica in spatele lui. Munceste sa fii tu aia.

•  01-29-2009, 01:42 PM 78888 in reply to 78887

-
    In God We Trust!
  •  01-30-2009, 01:18 PM 78969 in reply to 78888

puravida, garcea ti-a dat o gramada de sfaturi bune, eu as mai adauga ceva: invata sa te iubesti pe tine insati. Ce inseamna asta? Inseamna sa te gindesti la binele tau mai intii, si apoi la altii. Cum spunea si garcea, poate omul asta e determinat sa-si faca o cariera, si la momentul asta nu si-a planificat insuratoarea. Poate, pur si simplu nu tot ce-ti spune e adevarul curat. Si tind sa cred ca din diverse motive le mai si infloreste. Spune ca are $200k student loans, dar ma intreb de unde a acumulat atit? Sa presupunem ca a absolvit un colegiu (nu-i absolut necesar ca sa fii admis la o scoala ca a lui), dar cit a costat colegiul? $30K/an, mai mult? Ma cam indoiesc ca cineva care are o diploma de la un astfel de colegiu accepta sa fie Chiropractor, ca nu-i recunoscut ca si medic. La o astfel de scoala tuition e cel mult $20k/an, si scoala dureaza 2 maximum 3 ani, daca o tragi de coada. Nu contest meseria, dar iti spun ca nu te inglozi in datorii de $200k ca sa obtii o astfel de calificare. Si daca are asa datorii, tu esti gata sa-ti sufilci minecile si sa tragi la plata? Mie mi se pare fishy si ca spune ca vrea sa obtina un imprumut mai mare ca sa-i ramina bani. Ori habar n-are cum se obtin student loans, ori nu mai stiu ce sa spun. Student loan iti acorda cel mult maximum cit ai nevoie, nici un  $ mai mult. Apoi ca-i f ocupat ca seara merge la pacienti. Ma cam indoiesc si de asta. Medical students sint ocupati, dar nici pe departe de cit de ocupati sint internii, iar el nu-i intern. Mai sint citeva inadvertente care pe mine m-ar pune pe ginduri, si as fi mai atenta. Uite aici sa vezi cu ce se maninca scoala aia:

http://www.naturalhealers.com/qa/chiropractic.html#learning-about-chiropractic-medicine

Acum pt tine, mie-mi pare ca tu te topesti ca o luminare, si ca te agiti cind de fapt relatia nu-i chiar atit de serioasa. Daca ati fi logoditi, asta ar denota ceva comitment din partea lui, si dreptul tau de a te baga in viata lui. Dar atita timp cit sinteti doar prieteni, mai putin. Aici lucrurile-s privite altfel decit in tara. Oameni-s invatati sa aiba libertatea lor, sa nu fie impinsi de la spate intr-o relatie. Daca tu simti ca el e omul si ai incredere in el, da-i si da-ti sansa unei relatii de viitor.

•  01-30-2009, 05:35 PM 78989 in reply to 78969

Puravida, inseamna cumva viata pura? :)

Citind cele scrise de tine m-a dus cu gandul imediat la unul din proverbele batranesti : " Rabdarea indragostitului e ca apa in sita." :)

Cred ca tot ce a fost de zis ti-a zis deja Garcea si Milivioara, tot ce pot adauga, este ca trebuie sa ai rabdare si sa pretuiesti fiecare clipa a vietii, indiferent cat de mult iti doresti sa fii langa persoana iubita, nu lasa timpul sa se scurga degeaba , punand totul on hold pentru ca singurul scop pe care il ai acum este sa ajungi in bratele lui.

Nu stiu cum e relatia voastra, as fi curioasa sa stiu cati ani aveti. :) Tu ar trebui sa stii cel mai bine daca se merita sa lupti sau nu, daca se merita sa astepti sau nu, daca el e ceea ce iti doresti. Totul pare atat de frumos de la distanta, tinzi sa idealizezi persoana incat ajungi la un moment dat sa iti creezi propriul ideal in ce il priveste. Tinand cont ca v-ati vazut o singura data ..... mi-e greu sa cred ca il cunosti foarte bine.

Nu lasa neincrederea pe care alte persoane ti-o vor arunca mereu in fata si ti-o vor intari sa te afecteze. Daca il cunosti si consideri ca merita sa lupti pentru el atunci fa-o indiferent cate datorii are, sau ce este , dar fii sigura ca sentimentele sunt reciproce inainte de a pleca la drum.

Daca e sa fiti impreuna veti fi, daca nu e el cel sortit tie , atunci .... nu e, si viata merge inainte.

Eu nu pot decat sa iti urez " deschide bine ochii mintii si sa iei cea mai buna decizie".

"What nerv's me also destroy me!"

" Furi punga-mi, furi un moft, un biet nimic
    E-a mea, e-a lui, fu roaba tuturora,
    Insa atunci cand ma vb. de rau
    Imi furi ceva ce NU te-mbogateste
    Da-ntr-adevar ma lasi calic." (Othello)
  •  01-31-2009, 01:54 AM 79020 in reply to 78989

Pura Vida - Viata pura

Heart
    In God We Trust!
View as RSS news feed in XML