Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Proaspat absolvent inginer constructor vrea sa lucreze in America....Modalitatea cea mai usoara

Last post 05-15-2009, 04:35 AM by marioana. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-24-2009, 09:56 AM 80039

Proaspat absolvent inginer constructor vrea sa lucreze in America....Modalitatea cea mai usoara

Buna...

Eu am dubla cetatenie, sunt in anul 3 de facultate in Chicago si as vrea sa-l aduc pe prietenul meu care va absolvi anul acesta Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti in Chicago definitiv. Ne gandeam sa mai stea un an in Romania sa-si capete experienta, si sa absolvesc si eu. Credeti ca e bine sa mai ramana in ro pentru experienta daca golul nostru este sa locuim aici? Care ar fi modalitatea cea mai usoara ca el sa vina aici si sa poate sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul lui? Trebuie sa faca echivalenta? Va trebui sa mai dea examene? Cum ar putea sa se pregateasca pentru  a-i usura transferul? Ce cauta Americanii in domeniul lui? Cat de complicat ar fi sa-si gaseasca o slujba decenta? Si ce putem face sa primeasca si el cetatenie? Daca sunteti careva in domeniul si ati putea sa ne dati niste sfaturi, v-am fi foarte recunoscatori.

Va multumesc mult!

Speranta nu ne lasa niciodata....noi o lasam pe ea
  •  04-24-2009, 11:14 AM 80043 in reply to 80039

Re: Proaspat absolvent inginer constructor vrea sa lucreze in America....Modalitatea cea mai usoara

Ok, nu-mi este foarte clar din postul tau daca esti baiat sau fata. Daca esti fata, iar prietenul tau = iubitul tau, il poti aduce in SUA cu o viza de logodna - K1, va puteti casatori si el isi poate ajusta statusul si obtine o autorizatie de lucru. Procesul dureaza cam 6-12 luni.

Mai exista si alte modalitati, dar K1 este "specialitatea" mea. Sunt sigura ca ceilalti membri iti pot da raspunsuri mai potrivite.

•  04-24-2009, 11:24 AM 80044 in reply to 80039

Re: Proaspat absolvent inginer constructor vrea sa lucreze in America....Modalitatea cea mai usoara

As mai dori sa adaug ceva: Nu vreau sa ii complic viata, sa vina si sa se chinuie gasindu-si o slujba buna. Nu vreau sa inceapa sa lucreze la McDonald's; vreau sa ne fie bine la amandoi. Ne-am gandit si la optiunea de a ma muta eu in Romania, dar considerand salariile de-acolo nu cred ca e momentul potrivit pentru asta (vrem in 10 ani sa facem asta). Eu am 22 de ani si el 23. Vrem sa fim impreuna, si putem sa asteptam, dar vreau sa ma asigur ca vom putea reusi si pe plan profesional cate am reusit pe cel sentimental. De asta vrem sa asteptam sa terminam amandoi scoala sa ne putem forma o cariera, dar daca n-o sa-i fie usor dupa tot efortul depus in 5 ani de facultate, atunci nu stiu ce sa fac. Vreau sa ne descurcam, si asta ma innebuneste ca nu stiu cum sa procedez. Orice sfat, idee, gand ar fi foarte apreciat! Va multumesc inca o data!
  •  04-24-2009, 11:29 AM 80045 in reply to 80043

Buna Leah, Scuze ca n-am clarificat...da, sunt fata haha....

Si cum se procedeaza exact cu viza de logodna? Imi poti da mai multe detalii? Sunt sanse sa nu il aprobe? Mersi mult si scuze ca iti dau de lucru haha!

•  04-25-2009, 07:38 AM 80050 in reply to 80045

Salut! Viza K1 se obtine relativ usor daca sunteti atenti si urmati instructiunile necesare. Noi am depus acum o luna, inca asteptam aprobarea.

Trebuie sa trimiti urmatoarele documente:

- 1 cover letter (in care sa detaliezi cuprinsul pachetului)

- 1 cec de $455 catre Department of Homeland Security

- formular I-129F - petition for alien fiance - 1 - cu semnatura originala

- declaratie privind modul in care v-ati intalnit (semnatura originala)

- formular G325A (info biografice) - 1 pentru tine / 1 pentru el - cu semnatura originala

- dovada cetateniei americane (copie dupa certificatul de naturalizare / toate paginile pasaportului)

- 2 scrisori de intentie privind casatoria (una pentru tine / una pentru el) - cu semnatura originala

-  dovezi ca v-ati vazut in ultimii 2 ani (stampile pe pasaport, boarding pass, poze, chitante de la hotel, etc. - totul in copie, NU ORIGINAL)

- cate o poza de pasaport pentru fiecare

- copie a decretului de divort / certificatului de deces al sotului - daca e cazul

- copie dupa certificatul de schimbare a numelui - daca e cazul

- eu am mai adaugat si o copie tradusa si legalizata a certificatului meu de nastere (nu e neaparat necesar)

Trimiti toate aceste documente la USCIS (California sau Vermont Service Center - in functie de domiciliul tau). La circa o saptamana vei primi acasa Notice of Action (NOA1) - document care atesta faptul ca ei au primit cazul vostru si ca il proceseaza. Odata cu NOA1 vei primi si un case number pe baza careia poti sa iti verifici aplicatia online.

La cateva luni dupa NOA1, in situatia in care nu sunt probleme, vei primi acasa Notice of Approval (NOA2). Cazul vostru va fi trimis la National Visa Center (NVC), unde va mai fi procesat odata. Dureaza 1-2 saptamani. Dupa ce primesti NOA2 acasa, vei primi o scrisoare la la NVC, spunand ca au trimis petitia la Ambasada Americana din Bucuresti, aceasta urmand sa ajunga acolo in cca 1 saptamana.

De la Ambasada, prietenul tau va primi acasa un plic cu instructiuni (Packet 3). Va trebui sa completeze niste formulare si sa le trimita inapoi la Ambasada, dupa care i se va programa interviul. In acest timp tu va trebui sa ii trimiti un I-134, affidavit of support, care arata ca il poti intretine pana cand primeste dreptul de munca (* daca nu ai venituri, poti contracta un Co-Sponsor, cetatean american). La randul sau, prietenul tau va trebui sa-si scoata cazierul, sa faca un control medical la o clinica recomandata de Ambasada, sa isi ia shots record de la medicul de familie si sa pregateasca formularele necesare interviului. La interviu va trebui sa aduca si dovezi ca relatia voastra este REALA (email-uri, scrisori, phone records, chat records, fotografii, boarding pass-uri, orice aveti care demonstreaza ca v-ati vazut si ca tineti legatura).

Interviul va avea loc in Bucuresti. El va trebui sa convinga ofiterul consular de autenticitatea relatiei, de aceea e foarte important sa aveti dovezile necesare.

Mai multe informatii gasiti pe VisaJourney.com:

http://www.visajourney.com/forums/index.php?autocom=custom&page=k1guide

http://www.visajourney.com/forums/index.php?autocom=custom&page=k1flow

http://www.visajourney.com/forums/index.php?autocom=custom&page=k1tips

http://www.visajourney.com/timeline/

Citeste ghidurile si revino cu intrebari!

Mult succes,

Leah

•  04-26-2009, 08:42 AM 80052 in reply to 80044

Bratvan, stii zicala cu "slanina in pod si cu buzele unse"!? Cam asa esti si tu.

Bineinteles ca nu o sa ii fie usor, pentru ca nimanui nu ii e usor. Intreaba-te insa unde o sa ii fie mai greu..... aici sau acolo?

Si ca sa fac putina psihanaliza "de doi lei la colt de strada"  [scuze Honors ca ma bag peste profesionisti] ..... te gandesti cumva ca daca vine aici si da de greu (si o sa dea, pentru ca asta e viata de imigrant), va da vina pe tine?

Sunteti atat de tineri si vreti totul sa fie bine, sa nu dati de greu.....sunteti naivi. O sa va descurcati, ca de foame nu o sa muriti, ai sa vezi. Daca nu va descurcati acum la 22 de ani, apoi cand!? 

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  05-15-2009, 04:35 AM 80163 in reply to 80052

Sa ma dau si eu cu parerea....

Din cate stiu ca sa profesezi in US ca inginer si sa ai drept de semnatura pe proiecte trebuie sa dai niste examene.

Unul se da chiar cand iesi de pe bancile facultatii si dovedeste ca esti inginer. Pentru al doilea trebuie sa ai 4 ani de experienta in domeniu, iar pentru al treilea trebuie sa ai 6 sau 8 ani experienta.

Eu as spune sa vina in US si sa incerce sa isi gasesca de lucru intr-o firma de constructii, indiferent ce. Experienta de US e foarte importanta cand vine vorba de angajare si vede si cum se pune problema intr-o firma de constructii americana. Si prin termenul constructii nu ma refer doar la cladiri, exista si drumuri, poduri, traffic s.a.m.d, dar aici cred ca el stie mai bine pe ce domeniu vrea sa se axeze.

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
View as RSS news feed in XML