Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

reintregirea familiei

Last post 07-14-2009, 03:50 PM by Johnny. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-03-2009, 08:00 AM 80088

reintregirea familiei

Sint permanent rezident de aproape 2 ani de zile in US. Tatal meu a decedat in luna mai anul trecut iar mama a ramas singura mea ruda de sange neavind frati sau surori. Eu sint casatorit de aproape 4 ani de zile am un baietel de 2 ani si 4 luni ira in luna iunie o sa avem o fetita. Este posibil sa o aduc pe mama aici , ea fiind singura in romania? Ce trebuie sa fac eu sau mama mea? Multumesc mult 

•  05-03-2009, 10:14 PM 80092 in reply to 80088

Re: reintregirea familiei

Reintregire nu poti face decat daca esti cetatean american. Ca rezident nu ai acest drept.

Singura solutie este sa aplice pt viza de turist, si sa vina cateva luni pe an sa stea la voi. E posibil insa sa nu primeasca viza datorita faptului ca nu mai are nici o alta legatura cu Romania(ma refer la sot sau alti copii). Dar bineinteles, incercarea moarte n-are.Smile Fa-i un Affidavit of Support (Form I-134 pe care il gasesti pe www.uscis.gov la sectiunea Immigration Forms...gasesti acolo toate instructiunile de completare). Dupa ce il completezi, il trimiti in Romania, impreuna cu o scrisoare in engleza si in romana in care o inviti si explici ce planuri de vacanta ai pt ea. Atentie! Sa nu-si exprime dorinta de a emigra in State, pt ca asta e motiv de refuz. Gasesti multe informatii pe acest forum despre viza de turist pt parinti. Da un search, colt stanga sus. Daca ai si alte intrebari, nu ezita. Smile

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  05-04-2009, 06:27 AM 80105 in reply to 80092

multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat. Affidavit form si cu scrisoarea le trimit la ambasada sau la mama iar ea apoi le duce la ambasada cand aplica pentru viza
  •  05-04-2009, 06:49 AM 80106 in reply to 80105

Le trimiti mamei acasa. Dupa ce le primeste, poate merge la Banca Transilvania sa plateasca taxa de interviu. Chitanta o va pastra si o va arata la interviu.Dupa ce plateste taxa, poate suna la Ambasada pt programare. De pe site-ul Ambasadei se completeaza Form DS-156. Impreuna cu acel Affidavit, cu scrisoarea de invitatie, form Ds-156, chitanta si orice alt document care dovedeste ca se va intoarce in Romania la expirarea dreptului de sedere, merge la interviu, unde sansele de a obtine viza turistica sunt 50/50. Dar precum am spus, incercati!

Uite aici site-ul Ambasadei U.S.A din Bucuresti  http://www.usembassy.ro/Romana/Tourist.html 

si lista actelor necesare, unde gasesti si Form DS-156  http://bucharest.usembassy.gov/Romana/Non-Immigrant_Forms.html

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  05-04-2009, 01:33 PM 80109 in reply to 80088

Poate aduce la interviu actul de proprietate al casei, o scrisoare de la angajator (daca exista).

Sa nu cumva sa zica ofiterului consular ca vine sa aibe grija de copiii tai, e si asta motiv de refuz.

•  05-12-2009, 02:06 PM 80153 in reply to 80109

multumesc mult pentru detalii. Ofiterii uscis de la ambasada us din romania verifica datele mele si visa care am plecat in US cand mama depune pentru viza turistica? Intreb pentru faptul ca am plecat cu viza de munca H2B si am ramas in US prin urmare a casatoriei mele cu US citizen.
  •  05-18-2009, 08:09 AM 80187 in reply to 80153

nimeni nu stie? :(
  •  07-14-2009, 03:50 PM 80445 in reply to 80187

Trebuie incercat, la noroc cum au zis si ceilalti, probabil ca o sa se uite dar nu poti sa sti niciodata ce va fi.
View as RSS news feed in XML