Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Viaţa de început în Australia cu copil sau nu ?

Last post 06-27-2009, 04:03 AM by Blackie. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-19-2009, 11:15 AM 80333

Viaţa de început în Australia cu copil sau nu ?

Cum se împacă alergătura zilnică la job a celor doi părinţi, cu însoţirea copilului (copiilor) ?

Ce condiţii există în scolile primare şi secundare din Australia în privinţa rămânerii copilului la extensie de program în cazul în care ambii părinţi au job-uri solicitante până seara (18.00-19.00) ?

Este un subiect "HOT" presupun, nu ?

•  06-19-2009, 12:44 PM 80334 in reply to 80333

Re: Viaţa de început în Australia cu copil sau nu ?

Confused   Mă refeream la însoţirea zilnică a copilului la şcoală !
  •  06-27-2009, 04:03 AM 80363 in reply to 80334

Re: Viaţa de început în Australia cu copil sau nu ?

Salut Sparky, you worry to much, mate. In privinta copiilor in Australia lucrurile sunt destul de bine puse la punct. Majoritatea scolilor au servicii de BSC si ASC (before si after school care). Poti lasa copii de la 6am si pana la 6pm. Daca la scoala unde se vor duce copii nu exista asa ceva atunci vor trebui inscrisi la un childcare centre. Ei se vor ocupa sa ii duca si aduca la/de la scoala. In Queensland exista si anumite cluburi called PCYC(Police and Citizenship Youth Club) care fac treaba de before si after school care si chiar de vacation care (full day care pe perioada vacantelor). Costurile sunt cam piperate dar daca nu ai incotro... Din cate imi amintesc cam $12 dimineata, $15 dupa amiaza si cam $35 pe zi de vacanta. In functie de venituri statul mai subventioneaza ceva (cam 50%).
    Do, or do not. There is no "try."
View as RSS news feed in XML