Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Referitor la aplicatia ptr cetatenie americana

Last post 03-24-2010, 03:18 AM by milvioara. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-22-2010, 05:29 PM 81766

Referitor la aplicatia ptr cetatenie americana

Am si eu o intrebare catre cei care si-au aplicat ptr cetatenia america si au trebuit sa raspunda la intrebarea de pe formularul N-400 , din sectiunea C, intrebarea 14: Have you ever failed to file a Federal, State or local tax return because you considered yourself to be a "nonresident"?

Am sosit in State in 2002, am ramas peste viza, am fost platit cu bani gheata si nu am declarat impozitul timp de 3-4 ani (mai mult din nestiinta). Mi-am schimbat statutul in 2006, momentan sunt rezident permanent. La nici un interviu nu m-au intrebat despre taxele din perioada 2002-2006, desi am putut sa dovedesc ca am platit taxele din momentul in care am devenit rezident si am primit dreptul de munca. Cum ar fi cel mai bine sa raspund aici?

Va multumesc anticipat ptr orice ajutor!

•  03-23-2010, 03:01 AM 81768 in reply to 81766

Re: Referitor la aplicatia ptr cetatenie americana

CINSTIT. Daca incerci sa-i "pacalesti", ei deja stiu ca ai fost ilegal, si-ti pot cere tax return pe anii aia. Nu uita ca juri sa spui adevarul, si daca te prind cu minciuna, nu vezi cetatenie, ba te trezezti si cu deportare.
  •  03-23-2010, 07:18 AM 81769 in reply to 81768

Multumesc milvioara ptr sfat. Ai dreptate!

Pot sa te deporteze? Eventual platesti taxele respective pe care nu le-ai declarat, dar sa te deporteze deja e prea exagerat!
    Stii asta din cazuri cunoscute tie, sau asa crezi tu?

•  03-23-2010, 08:42 AM 81770 in reply to 81768

Melvioara, nu e vorba de pacaleala. Acum ca am citit mai bine la ce se refera, deasupra intrebarii 13 spune clar: " Since becoming a lawful permanent resident of the US", si apoi vine intrebarea 14 "Have you ever failed to file a Federal, State....". Si raspunsul meu ar fi NU. Mi-am declarat venitul in fiecare an.

Eu cred ca tu nici nu ai vazut formularul, si dai sfaturi!

Merci oricum ptr tentativa!

•  03-23-2010, 11:04 AM 81771 in reply to 81770

Scuze, nu? Facerea de bine.....

Adica eu trebuia sa ma duc la N-400 sa vad exact ce spune intrebarea. A cam trecut citiva ani si nu toata lumea are memorie asa de buna cum vrei tu. Ti-am spus sa raspunzi cinstit. Cit despre deportare, da,  s-au intimplat cazuri cind au fost deportati, doar pt ca au jurat sa spuna adevarul, si nu l-au spus. Unii din naivitate, altii de smecheri.

•  03-23-2010, 03:46 PM 81774 in reply to 81771

Te inteleg, dar daca tot ai vrut sa ma ajuti, macar sa fi vazut formularul, sa-mi deschizi ochii. Am inceput sa ma preocup din cauza cuvantului "deportat". Desi mi se pare exagerat ca din cauza unei intrebari raspunse gresit, sa te deporteze, e cam extrem, mai ales daca situatia poate sa fie clarificata pe loc.

Nu stiu detalii despre cazurile deportari alora, dar nu deporta ei asa de usor, decat daca e vorba de ceva ff serios: terorism, crime, etc. Si daca nu ti-ai platit taxele ca ilegal, poate platesti o amenda, dar sa te deporteze, mai ales ca esti deja rezident permanent, e prea de tot.

Oricum, nu am avut intentia sa fiu nepoliticos, dar m-au preocupat cuvintele tale, crezand ca vorbesti cu cunostinta exacta. Imi cer scuze daca am parut nepoliticos!

O zi buna si multumesc ptr timpul acordat!

•  03-24-2010, 03:18 AM 81777 in reply to 81774

Te deporteaza ca minti sub juramint.  Aminteste-ti de Martha Stuart, n-a facut nimic gresit, decit ca a mintit. Stii bine ca nimeni nu umbla dupa ilegali sa-i deporteze, dar cind ii prind cu ocaua mica, nu glumesc, si nu stau la povesti si clarificari. 
View as RSS news feed in XML